30 tra 2024
Je li Kodi Justice zadarski spasitelj?
KK Zadar

Je li Kodi Justice zadarski spasitelj?

Priča da je Košarkaški klub Zadar zainteresiran za usluge Kodia Justicea, 25-godišnjeg američkog beka, nije od jučer. Dapače, aktualna je već nekoliko tjedana, ali kako je u klubu odavno postalo posve normalno da ovakve informacije “prije vremena” dospijevaju u javnost, tako su i medijima pa i navijačima one postale sve manje zanimljive.

Zadar je, podsjetimo, ove sezone već otpustio dvojicu stranaca. Prvo Jacobija Boykinsa, umjesto kojega je došao Justin Carter, a potom Jonathana Gallowaya (s kojim pravno još nije raskinut ugovor), umjesto kojega je doveden Chinanu Onuaku.

Je li klupska računica da je Onuaku zapravo doveden “umjesto” odbjeglog Darka Planinića pa se odlaskom Gallowaya otvara mjesto za novog igrača ili će eventualnim dolaskom Justicea još netko dobiti avionsku kartu u jednom smjeru, ostaje za vidjeti.

Prema dostupnim podacima, Justice je primarno šuter, koji je prošlu sezonu počeo u poljskoj Zieloni Gori, a završio u Trstu. U talijanskom prvenstvu je, u društvu bivšeg igrača Zadra Hrvoja Perića, odigrao 20 utakmica, uz prosječan učinak od 9,3 poena, 2,3 skoka i 1,9 asistencija po susretu.

Trener Veljko Mršić bi s dolaskom novoga igrača trebao dobiti i novu priliku da napokon posloži momčad, koja će biti koliko-toliko konkurentna u ABA ligi. Jer ovo što je Zadar do sada prikazao je definitivno daleko ispod očekivane razine.

Foto: Massimiliano Rossetti / CIAMILLO