27 lip 2022
G. Jovančević: “Trebamo iskoristiti ovo vrijeme kao pripremu za budućnost i da opet iznjedrimo niz kvalitetnih igrača”
Vaterpolo

G. Jovančević: “Trebamo iskoristiti ovo vrijeme kao pripremu za budućnost i da opet iznjedrimo niz kvalitetnih igrača”

Pet kola odigrano je u Prvoj hrvatskoj vaterpolskoj ligi. Igrači VK Zadar 1952 nalaze se na začelju bez iti jedne ostvarene pobjede.

I prije početka sezone u klubu s Višnjika znali su da ih očekuje turbulentna i neizvjesna sezona. Nositelji igre od prošle sezone otišli su u druge klubove, pojačanja zbog teške financijske situacije nisu stigla i teret igranja seniorskog vaterpola pao je na još uvijek golobrade dečke iz juniorskog pogona.

„Cilj je da pokušamo maksimalno iskoristiti ovo vrijeme kao pripremu za ono što nas očekuje u budućnosti a to je da iznjedrimo dovoljan broj kvalitetnih mladih igrača i ako uspijemo sačuvati naš seniorski pogon da zaživi i u ovom sportu kao što opstaje i u malenom broju drugih sportova u Zadru” – istaknuo je trener Zadra 1952, Goran Jovačević.

Stanje je daleko od idealnog.

„Istina, ono što dečki moraju staviti ispred sebe i što jedino tražimo od njih je da trebaju pokušati ostvariti svoj osobni napredak a onda ćemo svi skupa rasti i kao kolektiv”.

Već sutra novi test očekuje Zadrane. U nastavku državnog prvenstva u svom bazenu ugostiti će sastav splitskog POŠK-a.

„POŠK kao i mi pripada donjem djelu tablice. Nadam se da ćemo im pružiti dostojan otpor, svi koji se bave sportom žele pobjedu pa tako i mi. Vidjet ćemo dokle će nas to dovesti” – dodao je na kraju Jovančević.

Utakmica će se igrati s početkom u 19 sati.

Foto: ŠC Višnjik