16 svi 2021
1. ŽMNL: “Poravnanje na vrhu, pola lige stisnuto u šest bodova”
Futsal

1. ŽMNL: “Poravnanje na vrhu, pola lige stisnuto u šest bodova”

Gauni su se napokon probudili iz ljetnog sna i upisali drugu pobjedu zaredom. Na krilima Kristijana Šarića, trostrukog strijelca, Gauni su porazili Poljica i uhvatili priključak. Ekipa iz Poljica nastavlja svoj slobodni pad kao da lete padobranom, a ne ligom i trebat će puno muke da se vrate na stazu pobjeda.

Dugo nismo gledali bolju utakmicu sa samo jednim golom. Govorimo o dvoboju Murvice i Primorca, probuđenog i konkretnoga Mnoštvo lijepih poteza u kojima je Murvica zaslužila pobjedu no i Primorac je mogao do vodstva i vjerojatne pobjede.

Prvi set ide Kontrol birou, a nije riječ o tenisu. Plovanija je trajala do prvog gola i odšetala iz dvorane, ne doslovce. Cijeli tijek utakmice je išao na stranu superiornog Kontrol biroa koji je pucao iz svih arsenala i s čak šest projektila potopio Plovaniju.

Sveti Ante je bolje otvorio utakmicu s Vrsima i bio blizi golu no isto tako i “ribice” su mogle do gola. Ipak sveprisutni Perica Šare je poentirao u smiraj poluvremena. Vrsi se nisu predavale i čak dva puta stizali prednost Svetaca no opet je bila kobna posljednja minuta, ali utakmice, u kojoj je Šimun Popov eurogolom donio pobjedu Svetog Ante, drugu uzastopnu.

Idassa Nadin je puna optimizma ušla u derbi kola sa Stanovima. Sve je krenulo po planu s ranim vodstvom no uporni Stanovi nisu bacili “ručnik u ring”. Odlični Tikulin uz pomoć Sentića je sve okrenuo u korist Tumine bojne, koja je u samome finišu potvrđena i zaokružena. Slavlje u garaži je moglo početi i Stanovi putuju uzvodno.

Bili Brig je došao s bijelom zastavom na megdan Tinu u bratskom obračunu Katalinića. Dokaz tome je igra bez zamjene u totalno oslabljenom sastavu i samo se čekao konačni broj golova u mreži BB. Bilanca je stala na nesretnih 13 golova, a nemilosrdan je bio Lovre Kresović s čak 7 golova za debakl Bilog Briga i povratak Tina u sam vrh.

Puntamika se hrabro suprotstavila Varoši, bez respekta i s dozom agresivnosti. Posjed je pripao Varoši kao i prvo poluvrijeme zgoditkom Ivana Čurjurića. Nastavak donosi izjednačenu igru u kojoj se tražio gol koji bi dosta toga riješio. Kada se po drugi put u strijelce upisao već spomenuti Čurjurić u stilu Mbapea izgledalo je da Varoš upisuje pobjedu. No igra s vratarem u polju je bila sretna za Puntamiku u kojoj se Nino Vukoša prometnuo u junaka utakmice za petu utakmicu u nizu Puntamike bez poraza.

Sljedeće kolo: Stanovi – Puntamika, Samba – Idassa Nadin Vina Vinketa, Bili Brig – Plovanija, Kontrol Biro Auto Rogić – Ploča, Varoš Zara Dental centar – Sveti Ante MS Express, Poljica – Tin, Vrsi Riba Nekretnine – Murvica, Primorac Ljubač – Gauni.

Tekst: K. Zrilić

Foto: Futsal Zadar