12 svi 2021
Vedran Ješe doveo 20 Indonežana na nogometno usavršavanje u Zadar
Nogomet

Vedran Ješe doveo 20 Indonežana na nogometno usavršavanje u Zadar

Nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac, Vedran Ješe koji još uvijek aktivno igra u trećeligašu biogradskom Primorcu doveo je u Zadar 20 mladih talentiranih nogometaša iz Indonezije koji će u našoj Županiji boraviti osam mjeseci, točnije do 31. svibnja.

Kako je došlo do realizacije ovog projekta, Ješe pojašnjava.

„Preko svojih kontakata stupio sam u vezu s njihovim Savezom, točnije Vamos Indonesia organizacijom koja je od 1000  svojih igrača koji su bili na testu probrala ovih dvadeset i odlučila ih poslati u Europu na nogometno usavršavanje. Zašto Hrvatska, odabir je logičan, zbog velikog uspjeha naše repezentacije a i naših vrhunskih nogometaša koje oni itetako dobro poznaju ja sam inzistirao da to bude u Zadru i u tome sam uspio“.

Kako je zamišljen njihov boravak u Zadru.

To su dečki rođeni od 2000. do 2003 godine i bit će raspoređeni po određenim klubovima po županiji gdje će trenirati pod vodstvom naših trenera. Uz individualan rad imat će i nastupe za te klubove. Odlična je to i velika prilika i za ovu sredinu da to iskoristi, riječ je o velikom i jakom tržištu i želja svih je da se ova suradnja nastavi i dalje na zadovoljstvo svih“.

Predstavnicima Vamos Indonesie, je li ovo prvi boravak u Europi.

„Nije, tri godine su već odlazili u Španjolsku i sada su odlučili promijeniti sredinu. Veselim se što sam uspio dogovoriti njihov dolazak u Zadar. Dečki su odmah upisali i školu stranih jezika, žele naučiti hrvatski jezik. Mislim da je ovo početak jedne lijepe priče i sretan sam radi toga“ –zaključio je Ješe.