16 svi 2021
1. ŽMNL: “Nekoliko poslastica nas očekuje u ovom kolu”
Futsal

1. ŽMNL: “Nekoliko poslastica nas očekuje u ovom kolu”

Malo ćemo odahnuti glede velikih derbija, ali neće nedostajati uzbuđenja.
Večeras Gauni, osokoljeni pobjedom, dočekuju Poljica. Biogradska dvorana će biti prilika domaćinima da se odmaknu s dna dok će Poljica tražiti svoj put kako izaći iz krize, bodova i igre.

Murvica nije računala na poraz u prošlu nedjelju i prilika za popravni stiže vrlo brzo. Međutim s druge strane stiže Primorac, momčad koja je od ružnog pačeta prerasla u labuda. Dvije uzastopne uvjerljive pobjede im daju nadu da mogu ravnopravno odigrati s favoritom na papiru.

Je li došlo vrijeme da Plovanija svoju dobru igru produži na oba poluvremena i upiše pobjedu? Naravno da ima materijala no ispit je težak, težak kao državna matura. Naime, čeka ih Kontrol biro, moćan, rastrčan i efikasan. Poanta je da se ne zna iz kojeg pravca prijeti najveća opasnosti i tu će biti najviše enigme za bivšeg vratara KB Vicu Šušića.

Sveti Ante s optimizmom dočekuje Vrsi, a optimizam leži na bodovima iz prošle nedjelje. Vrsi su ponekad sami sebi nepoznanica jer osciliraju u igri, a riječ je o dobroj ekipi. Stoga u taboru Svetaca prevladava oprez, a poznato je da je oprez majka mudrosti.

Ako ćemo tražiti derbi kola onda smo ga našli. Idassa Nadin će dočekati Stanove u dvoboju od kojeg se puno očekuje. Super Martin iz Idasse je u strasnoj formi i na to će morati pripaziti iskusni Ive Šarlija ako misli izvući pozitivan rezultat.

Tin na oko ima laganu utakmicu s Bilim Brigom, pišemo to jer je po trenutnim igrama u BB počelo vrijeme darivanja. Naravno da uvijek postoji prekretnica i da je moguće da to bude bas ova utakmica. Posebno će biti zanimljivo što će jedan drugome skuhati braća Katalinić, Lovre na klupi Bilog Briga i Toni kao kapetan Tina.

Po tablici drugi derbi igraju Ploča i Samba. I neka, zaslužile su obje ekipe svoje zvjezdane trenutke. Pošten i hrabar pristup su odlika obje ekipe i prava milina ih je gledati ove sezone. Moguće je da će se puno toga bazirati na obrani no isto tako valja pripaziti na dvoboj dvije glavne violine u orkestru, Nina Jurjevića i Luke Zdrilića.

I za sam kraj još jedna poslastica, dvoboj Puntamike i Varoši. Sva jaka imena u Varoši ih tjeraju u status favorita i to je neupitno. No, isto tako je Puntamika već četiri kola u nizu neporaženosti i na to se ne smije zaboraviti. Varoš nakon prvog poraza puše i na hladno pa nismo mogli dobiti bolju utakmicu za zatvaranje kola.

Tekst: Krešimir Zrilić