18 sij 2021
IZ AK ALOJZIJE STEPINAC Dorian Jurešić ugrabio tri medalje, limačice dodale još toliko
Atletika

IZ AK ALOJZIJE STEPINAC Dorian Jurešić ugrabio tri medalje, limačice dodale još toliko

Na Međunarodnom atletskom mitingu Makarska 2020, održanom povodom Dana Grada Makarske, pod vodstvom trenera Slobodana Miolovića nastupilo je i četvero mladih atletičara Atletskog kluba Alojzije Stepinac iz Zadra. Tri limačice i jedan limač su ostvarili izvanredne rezultate. Osvojili su šest odličja (dva zlata, tri srebra i jednu broncu) i tri četvrta mjesta pri čemu su srušili i tri osobna rekorda.

Najuspješniji je bio Dorian Jurešić (2010.) koji je osvojio zlato u skoku u dalj s osobnim rekordom (4.12 m), srebro u bacanju vortexa i srebro u utrci na 60 m. Svestrani Dodo je ponajbolji višebojac u Hrvatskoj koji je u sljedećoj sezoni jedan od glavnih kandidata za državnu medalja.

Natali Barišić (2011.) je bila srebrna u bacanju vortexa s osobnim rekordom (26.68 m) i brončana u utrci na 60 m. Zaostala je jednu stotinku iza drugoplasirane, odnosno dvije sekunde iza pobjednice. U istoj utrci Stela Pleša je osvojila četvrto mjesto sa samo dvije stotinke zaostatka za Natali.

Ariana Tabak (2009.) je osvojila zlatnu medalju u bacanju vortexa s osobnim rekordom (36.25 m). Riječ je o trećem službenom natjecanju u listopadu u kojem obara osobni rekord te u ovom trenutku ima četvrti hitac sezone u svom godištu u Hrvatskoj. Na mitingu u Makarskoj još dva postolja su joj izmaknula ‘za centimetar’. U utrkama na 60 m i 200 m bila je četvrta.

– Odlični rezultati i plasmani naših atletičara posljedica su njihovog talenta i predanog rada na treninzima. Treniraju četiri puta tjedno. Neki se paralelno bave i s drugim sportovima pa kombiniraju tako da u stvari govorimo o djeci koja su u sportu pronašli sebe. Uz sve ove rezultate najljepši dio priče su njihova druženja i međusobna podrška tijekom nastupa – rekao je nakon nastupa u Makarskoj trener AK Alojzije Stepinac Slobodan Miolović i dodao:

– U teškim pandemijskim uvjetima svaki je njihov nastup zlata vrijedan. Stoga radimo sve da u subotu u Zadru održimo, zbog lošeg vremena, odgođeno 6. kolo Dalmatinske lige. Osluškujemo vijesti iz stožera, pratimo vremensku prognozu i pripremamo se za organizaciju natjecanja. Nadamo se najboljem.