14 tra 2021
3. HNL jug: Visoke pobjede Primorca i Viteza, Pinčić i Župan drže vrh
Domaći nogomet

3. HNL jug: Visoke pobjede Primorca i Viteza, Pinčić i Župan drže vrh

Jedanaesto kolo 3. HNL jug obilježili su predstavnici zadarske županije. Primorac Biograd je ostvario najuvjerljiviju pobjedu, čak 5:1 protiv Vodica, slavio je i Hrvatski Vitez Posedarje 3:1 protiv Sloge, a do nove pobjede došli su i Marko Pinčić i Dragan Župan sa svojom Zagorom, koja drži prvo mjesto na ljestvici.

Primorac je na poluvremenu gubio od Vodica 0:1, ali je u nastavku uslijedio biogradski uragan. Nigerijac Mohammed Okechukwu je zabio u 47. pa Francuz Kevin Mondziaou u 49., zatim opet Okechukwu u 76. pa Luka Vodopija u 77. i za konačnih 5:1 Matteo Pranić u 89. minuti. Nakon raskida suradnje s trenerom Mirkom Labrovićem, momčad Primorca je s klupe vodio Leo Šarić.

Posedarci su, pak, poveli u 33. minuti golom Ante Vukadinovića, da bi na 2:0 povisio Josip Brkić u 61. U 88. Vukadinović je zabio svoj drugi pogodak na utakmici, a konačnih 3:1 postavio je Ante Vuković u 92.

Ljestvicu predvodi Zagora, koja je s 4:0 u Unešiću svladala Zmaj Blato. Za momčad zadarskog dvojca Pinčić – Župan bila je to osma pobjeda u deset utakmica ove sezone te sada ima 25 bodova, jedan više od drugoplasiranog Jadrana iz Ploča, koji ima i utakmicu više.

Primorac je na devetom mjestu sa 13 bodova, dok je Hrvatski vitez 14. sa 11 osvojenih bodova.

Foto: Video & foto Naši Tići & lovunasunce