04 ožu 2021
Hrvoje Ćustić danas bi napunio 37 godina
Domaći nogomet

Hrvoje Ćustić danas bi napunio 37 godina

Da je među nama, Hrvoje Ćustić danas bi napunio 37 godina. Rođen je 21. listopada 1983. u Zadru, gdje je i započeo svoju nogometnu karijeru. Sa 11 godina zaigrao je za pionire NK Zadra, da bi razdoblje od 1998. do 2000. godine, kao izrazit talent, proveo u kadetskom uzrastu splitskog Hajduku.

U Zadar se vratio 2000., odradio juniorski staž te je priključen seniorima. U matičnom klubu bio je sve do 2005., kada je prešao u NK Zagreb u kojemu je, uz tek jednomjesečni izlet u Međimurje, proveo dvije godine. Povratak u Zadar uslijedio je u ljeto 2007.

Nažalost, bila je to i Hrvojeva posljednja sezona. Na utakmici Zadar – Cibalia, igranoj 29. ožujka 2008. na Stanovima, Hrvoje je udarcem glavom u zid istočne tribine zadobio po život opasne ozljede, od kojih je 3. travnja i preminuo. Bio je to jedan od najtužnijih dana hrvatskog sporta uopće i prva smrt profesionalnog nogometaša uzrokovana neadekvatnom infrastrukutrom.

Nažalost, od tada je prošlo već preko 12 godina, a nijedna institucija, bilo da je riječ o lokalnima, bilo o državnima, uključujući Hrvatski nogometni savez, nije napravila ništa da se uvjeti za profesionalno bavljenje nogometom u Zadru poboljšaju. Dapače, profesionalni nogomet u našem gradu je, upravo uz “podršku” institucija, praktički ugašen.

Ostaje nam tek čuvati uspomenu na momka, koji je neizmjerno volio nogomet i svoj Zadar te Hrvatsku, za čije je selekcije igrao u mlađim uzrastima. Počivaj u miru, Dvanaesti anđele! Zadrani te nikad zaboravit neće.

Naslovna foto: Vedran Sitnica / Zadarski list