24 lip 2021
N. Plantak: “Dobro se osjećam u Trepči i zato sam tu po četvrti put”
Košarka

N. Plantak: “Dobro se osjećam u Trepči i zato sam tu po četvrti put”

Zadarski košarkaški trener Neven Plantak uspio je sa svojom Trepčom na Kosovu sačuvati ostanak u prvoligaškom društvu u Superligi. U dvije utakmice play outa bio je bolji od Prištine 76:54 i 115:47.

„Bili smo papirnati favoriti u ta dva ogleda, međutim, sve je to trebalo potvrditi i na parketu. Uspjeli smo u tome i sada se možemo posvetiti onome što je ispred nas a to je krajem mjeseca početak nove sezone”.

Po četvrti put Plantak je u Trepči.

„Tu me cijene isto kao i ja njih. Dobro se tu osjećam. Ovdje sam i bio i prije pojave koronavirusa početkom ožujka, zatim sam se vratio u Zadar i dogovor je bio ukoliko osiguramo ostanak u ligi da se moj ugovor reaktivira. Uspjeli smo u tome i nastavljamo suradnju. Uz rad sa seniorskom momčadi involviram sam i u individualni rad s juniorima od kojih je petorica i među seniorima. Kako sezona nije okončana već sutra nas očekuje Final 8 Superkup pa ćemo vidjeti dokle ćemo tu dogurati”.

Ambicije u klubu uoči skorašnjeg starta sezone.

„Cilj je izboriti plasman u play off a dogodine bi pokušali i nešto više napraviti jer su u klub ušli novi sponzori tako da sada financijski dobro stojimo. Samo da se ova situacija s koronavirusom smiri, sve će onda biti u redu, ovako, sve ovisi o tome” – zaključio je Neven Plantak.