24 lip 2021
D. Karlović: “Igralište može biti licencirano i za utakmice međunarodnoga karaktera na određenoj razini”
Domaći nogomet

D. Karlović: “Igralište može biti licencirano i za utakmice međunarodnoga karaktera na određenoj razini”

Završeni su radovi na zamjeni travnate površine na velikom nogometnom igralištu u Športskom centru Višnjik. Ovo je igralište u sklopu Višnjika jedna od većih sportskih i rekreativnih infrastrukturnih površina koja je podvrgnuta nužnim zahvatima svekolike obnove.

ŠC Višnjik ovaj je zahvat proveo u suradnji s Upravnim odjelom za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra. Zahvat je bio opsežan, a bio je nužan jer je valjalo stvoriti optimalne uvjete za kontinuiranu djelatnost nogometnih klubova i udruga, time i razvoj nogometne igre i igrača, koje imaju oko tisuću i 200 igračica i igrača mlađih dobnih kategorija – kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Veliko nogometno igralište u prethodnom je razdoblju doživjelo velike promjene. Poslije pripremnih radova postavljen je umjetni travnjak na oko osam tisuća četvornih metara, te su promijenjene i vratnice.

Obavljeni su svi radovi koji su bili potrebni da igralište može biti licencirano i za utakmice međunarodnoga karaktera na određenoj razini – ističe Karlović.

Površina prostora za igru smanjena je u odnosu na dimenzije na staroj travnatoj podlozi.

Da, igralište je sad dimenzija 100 x 64 metra što prema Pravilima nogometne igre omogućuje službene međunarodne utakmice.

Denis Karlović dodaje i da će uskoro, također u suradnji s Gradom Zadrom, biti dovršene svlačionice, te da će se obaviti još neki manji zahvati u sklopu projekta.

Tekst i foto: ŠC Višnjik/Nenad Opačić