17 sij 2022
Jure Jerak prvi čovjek zadarskog pikada: “Moramo dodatno poraditi na popularizaciji pikada u županiji”
Ostali sportovi

Jure Jerak prvi čovjek zadarskog pikada: “Moramo dodatno poraditi na popularizaciji pikada u županiji”

Na redovnoj sjednici došlo je do promjene u vodstvu saveza Pikado saveza Zadarske županije. Novi predsjednik tako je nakon određenog vremena izbivanja opet postao Jure Jerak, dopredsjednik je Nikola Cvitanović, tajnik Goran Cindrić a preostali članovi Izvršnog odbora su Roko Sturnela, Berislav Crepulja i Tomislav Rančić.

„Vraćajući se na tu poziciju nakon četiri godine kako sam zbog poslovnih obaveza morao prepustiti vođenje svojim kolegama, kojima se i ovim putem zahvaljujem na svemu što su napravili za naš savez. Prvenstveno tu mislim na Ivana Zubčića i Tonija Frletu koji su sve ove godine od osnutka 2011. godine davali sve od sebe, ali je došao i taj trenutak da zbog svojih privatnih obaveza više ne mogu participirati koliko treba pa su svoje funkcije prepustili onima za koje se nadam da će ih dostojno zamijeniti. Zube i Toni, hvala Vam do neba!!!! Nadam se da ovo nije Vaše zbogom nego samo doviđenja i da ćemo zajedno opet surađivati i raditi na boljitku pikada u našoj županiji” – ističe novi stari predsjednik, Jure Jerak.

Kakvo je stanje sada u Savezu.

„Stanje je zadovoljavajuće, iako nikako nisam sretan ni zadovoljan što se iz godine u godinu osipaju, kako članovi tako i ekipe, jer smo od nekadašnjih 34 ekipe u tri županijske lige došli do trenutne brojke od 24 ekipe ili oko 200 aktivnih članova saveza. Taj podatak nam govori da nešto moramo mijenjati i raditi na popularizaciji i uključivanju ekipa iz svakog kutka naše županije. Kad pričam o uključivanju ekipa iz županije, svakako moram napomenuti da još nismo prisutni u mnogim mjestima županije, poput Vira, Privlake, Vrsi, Biograda, Pakoštana, Škabrnje i ostalih da ne nabrajam sve, ali je evidentno da imamo puno prostora za napredak i uključivanje novih sredina na našu kartu pikada”.

Veliku ulogu po Jeraku i mediji bi mogli odraditi.

Naravno da je i medijsko praćenje i zastupljenost ta koja nam može jako pomoći u našim zamislima, i na tome Vam se unaprijed zahvaljujem. Svakako ćete biti detaljno i pravovremeno upoznati sa svim akcijama i novostima iz našeg saveza” – zaključio je Jure.