25 srp 2021
Rok Stipčević prvi put u Zadru igra protiv svog Zadra: “Imam već dosta iskustva, ali emocija će sigurno biti”
Košarka

Rok Stipčević prvi put u Zadru igra protiv svog Zadra: “Imam već dosta iskustva, ali emocija će sigurno biti”

Rok Stipčević sutra će prvi put zaigrati u Zadru protiv svog Zadra. Iskusni zadarski razigravač odnedavno je član Krke iz Novoga Mesta, koja sutra, u klopu 3. kola ABA lige, gostuje u Krešinom domu. Bit će to ujedno i prva utakmica Krke nakon samoizolacije u koju je cijela momčad morala poslije utakmice 1. kola ABA lige protiv Cedevite Olimpije, gdje je jedan igrač ljubljanske momčadi bio zaražen virusom COVID-19. Iako su svi igrači Krke bili negativni na koronavirus, zbog slovenskih propisa, morali su u kućnu izolaciju pa su tako punih deset dana bili bez momčadskog treninga.

– Bila je to zaista neobična situacija i već sam rekao svoje mišljenje o tome, ali to je sada prošlost i fokusirani smo samo na sljedeću utakmicu. Sigurno da nas je ta karantena oštetila, jer je deset dana bez treninga u jeku sezone najgora stvar koja se sportašima može dogoditi. Nema sumnje da će se to odraziti na našu momčadsku formu, naročito na ovoj prvoj utakmici, ali profesionalci smo i dat ćemo sve od sebe da izvučemo maksimum – kaže Rok.

Krka je prije karantene odigrala četiri utakmice. Izgubila je dvije od istog protivnika, Cedevite Olimpije u Superkupu i ABA ligi, dok je u domaćem prvenstvu dobila Šenčur i Triglav Kranj. Utakmica u Zadru i za njih je vrlo važna.

– Imamo vrlo dobru momčad, momci su željni rada, treninga, a trener Anzulović je sve to jako dobro posložio. Nadamo se dobroj sezoni i vjerujem da će tako i biti, samo da nas zaobiđu ozljede i ovakve situacije s virusom. Zadra sam gledao, odigrao je dobro protiv Mege i nakon toga dobio Osijeka. Pojačavaju se, dovode nove igrače i trenutno su apsolutni favoriti u ovoj utakmici. Svakako, bit će to zanimljiv dvoboj.

A za Stipčevića i posebno emotivan, s obzirom na zadarsku krv koja mu teče kroz vene.

– Prvi put dolazim u Zadar kao gost i sigurno će to biti poseban osjećaj. Jest da imam već dosta iskustva i utakmica u nogama, ali emocija će sigurno biti. Zadar je moj klub i uvijek će to biti. Tu sam proveo najljepše godine djetinjstva i mladosti, osvojio trofeje, utabao stazu za inozemnu karijeru… Klub mi je dao puno, a i ja sam njemu dao cijeloga sebe dok sam tu igrao. Naravno, profesionalac sam i ovaj put sam fokusiran samo na Krku i našu igru, ali da će srce kucati drugačije nego u drugim dvoranama, to sigurno – za kraj će Rok.