23 sij 2021
Zadranke očekivano poražene na Baldekinu od Šibenika
Košarka

Zadranke očekivano poražene na Baldekinu od Šibenika

Novi neugodni poraz doživjele su košarkašice Zadra koje su u sklopu trećeg kola Premijer lige poražene na gostovanju kod Šibenika rezultatom 104:65. Sa tri poraza u isto toliko odigranih utakmica te negativnom razlikom od čak 114 koševa Zadranke već sada sa strepnjom mogu gledati prema kraju osnovnog dijela lige do kojeg je ostalo za odigrati još sedam kola.

Jer ukoliko razlika nastavi ovako linearno rasti na pomolu je teška katastrofa za klub koji je u posljednjih pet godina jednom igrao finale domaćeg prvenstva, a jednom nastupio i na završnici Kupa Ružice Meglaj Rimac.

Zadranke su u Šibeniku odigrale možda i najbolju utakmicu dosada ali sve to skupa bilo je premalo da bi se na Baldekinu napravilo nešto više protiv bolje i puno iskusnije ekipe koja u svojim redovima ima dvije reprezentativke i koja je slavila u sve četiri četvrtine te na kraju lagano došla do svoje druge pobjede.

Najefikasnija u redovima Zadra ponovno je bila Katia Nekić sa 17 poena. Pratila ju je Antonela Bodržić s 15 ubačaja i osam skokova, a dvoznamenkasta je bila još i Mihaela Dobrić s 12 koševa. Kod Šibenika najučinkovitija je bila Nives Džafić s 20 poena.

Nakon tri kola Zadranke se ostale jedine koje nisu upisale pobjedu te se nalaze posljednjem mjestu ljestvice. U idućem kolu igračice trenera Samira Žuže na svom parketu dočekuju vodeću Ragusu.