25 srp 2021
Puntamičani iz Zaboka ipak bez najavljenih bodova
Domaća košarka

Puntamičani iz Zaboka ipak bez najavljenih bodova

“Uskoro 5-1. Sorry, Zabok, ali mi uzimamo dva boda sutra”, najavili su Puntamičani na svojoj facebook stranici uoči gostovanja kod Zaboka u 6. kolu HT Premijer lige. No, obilo im se to o glavu i još jednom se obistinila ona stara: “Ne radi ražanj dok je zec još u šumi.”

Bodovi su na koncu ostali u Zaboku, a Sonik je doživio drugi ovosezonski poraz. Završilo je 88:76 za momčad Ivana Tomasa.

Domaći su rezultatski kontrolirali najveći dio susreta. Bili su u prednosti i na kraju prve četvrtine (24:20) i na poluvremenu (46:40). Treću dionicu je, pak, Sonik otvorio serijom 7:0 i došao do minimalnog vodstva, ali onda je opet Zabok nametnuo svoj ritam i uz važnu rolu svojih Zadrana Šime Lisice i Petra Marića otišao na +10, 66:56, uoči posljednjih deset minuta igre.

Nakon novog ubačaja Marića imao je Zabok i najvećih +13, 71:58, ali Sonik se još nije predavao. Došli su Puntamičani u nekoliko navrata na 5-6 poena zaostatka, no domaći su, ponajviše zahvaljujući iskustvu i kvaliteti Damira Markote, priveli susret kraju bez većih stresova.

Markota je bio prvo ime utakmice sa 22 poena, a po 12 su zabili prezimenjaci Petar i Gabriel Marić. Najefikasniji kod Sonika bili su Marin Vručinić sa 19 koševa, Tomislav Cvitković sa 16 te Lovre Runjić sa 15, no momčadi Hrvoja Vlašića ovaj put to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Nakon šest odigranih kola Sonik ima omjer 4-2, a Zabok 3-3. U sljedećem kolu u Jazinama je na rasporedu gradski okršaj između Sonika i Zadra.

Foto: Šime Zelić/KK Sonik Puntamika