24 sij 2021
TREĆA SREĆA Zadranke gostuju na Baldekinu kod Šibenika
Košarka

TREĆA SREĆA Zadranke gostuju na Baldekinu kod Šibenika

Košarkašice Zadra danas u susjedskom derbiju trećeg kola Premijer lige gostuju u Šibeniku kod istoimene ekipe. Nakon dva uvodna poraza od Splita i KAŽL-a, Zadranke će snage odmjeriti protiv ekipe koja je zasigurno jedna od favorita skupine Jug.

Uz brojne sjajne igračice, u redovima Šibenika igra i bivša košarkašica Zadra Ivana Dujić, a s klupe ih vodi aktualni izbornik Hrvatske ženske reprezentacije Stipe Bralić.

Sve to dovoljno govori kako je domaća ekipa u ovom susretu izraziti favorit. Pogotovo zbog činjenice kako je Zadar u sezonu ušao sa izrazito mladim igračicama kojima će ipak trebati neko vrijeme da se naviknu na zahtjeve seniorske košarke.

Ipak, trener Zadranki Samir Žuža ne očajava. Kaže kako u Šibenik ne putuju s unaprijed izvješenom bijelom zastavom.

– Nikad u sportu to nije ni moguće napraviti jer uvijek ima neke nade. No, imperativa rezultata u ovom dvoboju nema. Želim samo vidjeti nekakav napredak nakon još sedam dana treninga i to je to. Radili smo odlično protekli tjedan. Učimo iz treninga u trening. Kako one tako i ja s njima. Šibenik je najiskusnija ekipa od svih protiv kojih smo igrali dosada. Imaju velikih ambicija i tu je teško očekivati nešto više. Ovu utakmicu moramo shvatiti kao izazov i novu priliku za dokazivanjem –istaknuo je Žuža.

Utakmica između košarkašica Šibenika i Zadra igra se u kultnoj šibenskoj dvorani Baldekin, a početak je u 20 sati i 30 minuta.