25 lip 2022
Stanko Čota uoči gostovanja kuglača Zadra kod Medveščaka: “Možemo do iznenađenja!”
Kuglanje

Stanko Čota uoči gostovanja kuglača Zadra kod Medveščaka: “Možemo do iznenađenja!”

Kuglačka karavana polako je stigla do petog kola Prve domaće lige, a igrači Zadra odradit će ga u Zagrebu gdje će snage odmjeriti protiv Medveščaka. Obje momčadi u susret ulaze s izjednačenim omjerom od po dvije pobjede i dva poraza.

Bit će to ujedno i sraz dvaju protivnika koji ove sezone još nisu izgubile kod kuće. Zadrani su u svojoj kuglani svladali Novsku i Velebit, dok su u gostima kod Mertojaka i Željezničara upisali poraze. S druge strane, Medveščak je čak tri puta igrao u gostima, dok je na svojim stazama igrao tek jednom kada je bez problema svladao Poštara.

Prva četiri kola pokazala su kako su više nego ikada sve momčadi Prve lige, izuzev možda Mertojaka, prilično ujednačene i stoga bi svaki bod osvojen na strani za bilo koju ekipu, pa tako i Zadar, bio uistinu zlata vrijedan. No, hoće li ekipa s Mocira do njega stići upravo protiv Medveščaka teško je prognozirati.

Zadar je ove sezone složio zanimljivu ekipu. Spoj iskustva i mladosti koji će svakom protivniku, bez obzira gdje se igralo, biti tvrd orah. No, isto tako, i zagrebački je sastav jedan od onih koji je prepun iskustva i koji je već godinama u vrhu hrvatskog kuglanja.

– Definitivno utakmica koja će nam pokazati gdje smo u ovom trenutku. Mislim čak da bi mogli do iznenađenja ali pričekajmo do kraja utakmice. Njihova kuglana je dosta teška. Čunjevi ne padaju tako lako kao ovdje u našoj kuglani. Staze su prilično spore pa umrtve igrača i ako niste maksimalno skoncentrirani izgubite a niste se ni okrenuli. Zato ćemo biti oprezni i pokušati se kući vratiti s bodovima što bi zaista bilo sjajno – rekao je u najavi Stanko Čota, trener Zadrana i jedan od onih iskusnijih od kojih se u ovom susretu puno očekuje.

Susret Medveščaka 1958 i Zadra igra se u subotu, 17. listopada u Zagrebu s početkom u 15 sati.