20 tra 2024
Odbojkaši Zadra gosti zagrebačke Mladosti. Jesu li Masnićeve trupe spremne za nešto više od časnog poraza?
Odbojka

Odbojkaši Zadra gosti zagrebačke Mladosti. Jesu li Masnićeve trupe spremne za nešto više od časnog poraza?

Nakon što su u subotu kod kuće u drami petog seta protiv Siska došli do svoje druge pobjede u natjecanju domaće Super lige, odbojkaši Zadra danas će u Zagrebu protiv Mladosti odigrati zaostali dvoboj trećeg kola.

Dva slavlja u tri utakmice, koliko su ih Zadrani odigrali u dosadašnjem dijelu prvenstva, učinak je s kojim se igrači trenera Marina Masnića, u ovom natjecanju već godinama ne mogu pohvaliti. Na sličan su način odbojkaši Zadra ušli 2014. godine kada je liga još nosila ime 1. A hrvatska liga i kada su nakon pet kola imali omjer pobjeda i poraza 3:2. Nakon toga uslijedila je sezona u kojoj su ispali u niži rang i u kojoj su na prvu pobjedu morali čekati čak pet kola, da bi lani, u povratničkoj sezoni u najviši razred imali učinak od 10 poraza i tek jedne pobjede.

Današnji ogled protiv Mladosti svakako nije onaj u kojem Zadrani mogu sigurno računati na nastavak pozitivnog niza. Zagrepčani su u njemu favoriti i tu dileme nema. Ipak je riječ o višestrukim prvacima Hrvatske koji već godinama igraju međunarodna natjecanja i koji čine veći dio nacionalne vrste. No, odigrati jednu dobru utakmicu, i pokazati kako bi se od sezone dalo nešto napraviti, našim bi odbojkašima, uz želju za dokazivanjem, trebala biti obaveza.

– Stvarno vjerujem kako će ovu utakmicu moji igrači odigrati s „guštom“. Mi treneri volimo reći kako su ovo najlakše utakmice jer je protivnik apsolutni favorit. No, ako daš najbolje od sebe čak i u takvim susretima imaš se pravo nadati nečemu više. Utakmicu ćemo iskoristiti i kao pripremu za one koje nam slijede i koje su nam puno važnije. Svakako moram istaknuti i kako sam zadovoljan da smo uspjeli organizirati da igramo već kroz tjedan tako da ne zaostajemo puno po kalendaru – istaknuo je Masnić.

Utakmica Mladosti i Zadra igra se u Domu odbojke Bojan Stranić u Zagrebu s početkom u 18 sati.