17 sij 2022
Marko Pinčić pokrenuo novu školu nogometa – NK Zadar 1965
Mlađe kategorije

Marko Pinčić pokrenuo novu školu nogometa – NK Zadar 1965

U Zadru je nedavno pokrenuta nova škola nogometa pod nazivom NK Zadar 1965, a njen idejni začetnik je Marko Pinčić, poznati nogometni stručnjak s bogatim iskustvom rada u omladinskom pogonu Zadra i Lokomotive, kao i sa seniorskim sastavima. Paralelno s osnivanjem nove škole, Pinčić je i trener trećeligaša Zagore iz Unešića, s kojom trenutačno drži prvu poziciju na ljestvici 3. HNL jug.

– Željeli smo otvoriti školu nogometa koja neće imati konvencionalni pristup, odnosno nismo se poveli za masovnošću, već želimo svakom našem članu pristupiti maksimalno individualno. Osnovni cilj škole je naučiti nogometnu vještinu kao esencijalnu vrijednost te napraviti pravu pripremu za daljnje bavljenje nogometom ili nekim drugim sportom, ovisno o afinitetima djeteta – ističe Pinčić.

Uz njega, treneri u NK Zadar 1965 su još dva poznata zadarska nogometna imena, Mario Grgurović i Roberto Viduka, iza kojih je prvoligaško igračko iskustvo, ali i rad s djecom u školi nogometa NK Zadar.

– Mario i Roberto su odlični momci s kojima sam već surađivao i znam njihove trenerske i ljudske kvalitete. Poznaju nogometnu vještinu u srži i to je velika prednost u ovom načinu rada. Individualni pristup daje nam mogućnost bržeg učenja nogometne vještine, kako dječaka koji već imaju neke osnove, tako i onih koji se prvi put sastaju s nogometnom loptom. Naravno, kompletan program rada je zabavnog karaktera, kako i priliči dječacima te dobi – ističe Pinčić.

Škola nogometa NK Zadar 1965 otvorena je za sve dječake od 5 do 14 godina. Treninzi se odvijaju na ŠC Višnjik i SC Ravnice, a sve informacije oko upisa mogu se dobiti na brojeve mobitela 098 164 8796 (Mario) i 098 972 6972 (Roberto).