16 tra 2024
Drugi poraz Zadra u ABA ligi, protiv Mege bez prave šanse
KK Zadar

Drugi poraz Zadra u ABA ligi, protiv Mege bez prave šanse

Košarkaši Zadra poraženi su i u 2. kolu ABA lige. Nakon domaćeg poraza od Mornara, ovaj put bolja od njih bila je Mega Soccerbet, koja je u Beogradu slavila rezultatom 90:87. I premda konačni ishod sugerira neizvjesnu završnicu, domaći su pitanje pobjednika zapravo riješili bez prevelikog stresa.

Zadar je, doduše, odigrao bolje nego protiv Mornara, naročito u prvom poluvremenu, koje je dobio rezultatom 47:48. Međutim, u trećoj četvrtini je Mega polako počela graditi svoju prednost. Od 62:61 otišla je na 68:61 i u posljednjih deset minuta ušla sa +7 (71:64).

Onda je vrlo brzo novom serijom koševa pobjegla na najvećih +13, 79:66 i tada je postalo jasno da će Zadar teško odnijeti bodove iz dvorane Ranko Žeravica. Istina, Junaković tricama i Mavra ponekim ubačajem držali su kakvu-takvu nadu, ali Mega je bez većih problema iskontrolirala susret do kraja.

Najefikasniji kod pobjednika bili su Stefan Momirov sa 23 koša i 5 asistencija, Filip Petrušev s 18 poena te Nikola Mišković sa 15, dok su u zadarskim redovima najviše zabili Martin Junaković (22 p, 4 as) i Dominik Mavra (16 p, 5 as).

KOMPLETNA STATISTIKA

Momčad Veljka Mršića sada očekuje gostovanje kod Osijeka u HT Premijer ligi, dok će prvu pobjedu u ABA ligi tražiti u 3. kolu na domaćem terenu protiv Krke 19. listopada.

Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov