25 lip 2022
BEZ GLEDATELJA Odbojkaši Zadra na Višnjiku dočekuju Sisak, odbojkašice ugošćuju Drenovu
Odbojka

BEZ GLEDATELJA Odbojkaši Zadra na Višnjiku dočekuju Sisak, odbojkašice ugošćuju Drenovu

Po prvi put ove sezone Odbojkaški klub Zadar imat će dvostruki program u svojoj dvorani na Višnjiku. Seniori su u Superligi stigli do četvrtog kola, s tim da je treće odgođeno za idući utorak, u kojem će u subotu od 19 sati ugostiti Sisak, dok seniorke istog dana od 17 igraju prvu utakmicu sezone u Prvoj ligi protiv Drenove.

Ženska ekipa u proteklom je periodu doživjela određene promjene. Klub je napustila ponajbolja prošlosezonska igračica Vanja Mrduljaš, koja karijeru nastavlja u superligašu Brda iz Splita, a pauzu od igranja odbojke uzela je i prva dizačica Kristina Golem. Ostatak ekipe je na broju, no ostaje pitanje kako će ekipa izgledati bez jako bitnih karika od lani. Najbolji odgovor na to ponudit će sutrašnja utakmica.

– Nažalost, i Mrduljaš i Golem su nas napustile prilično neočekivano. Jedno je kada se nekako pripremaš da će igračica otići zbog nastavka studija u nekom drugom gradu ili neke druge situacije za koju znaš da će te u jednom trenutku zadesiti. No, kada se ovako nešto desi iznenada onda si malo zatečen i bez aduta u rukama. Ništa, okrećemo se mladim snagama i idemo dalje – kazao je trener Zadranki Robert Kresoja napomenuvši kako zbog cijele situacije vezane uz koronavirus ne može sa sigurnošću reći što očekivati od dvoboja protiv Drenove.

– Ja u svojoj povijesti nisam nikad bio u ovakvoj situaciji. Nije se igralo šest mjeseci. Treninzi se odvijaju no bez utakmica ne možeš znati gdje si. Iz tih razloga ne mogu reći ništa pametno o sutrašnjoj utakmici jer ja nemam nikakvu informaciju s kojim sastavom dolaze. Ni one nisu igrale nijednu pripremnu utakmicu tako da ih nigdje nisam imao priliku vidjeti. U svakom slučaju bit će jako zanimljivo. I meni i igračicama.

S druge strane, odbojkaši Zadra nastavljaju s natjecanjem u Superligi u kojem su dosada odigrali dvije utakmice. Protiv Rijeke upisan je poraz, dok je prva pobjeda u novoj sezoni došla protiv Rovinja. Sisak je, pak, odigrao sva tri kola nakon koji je na omjeru od jedne pobjede i dva poraza. Ipak, Sisak je ekipa koja je Zadru i u prošlosti znala zadati prilične glavobolje tako da su u taboru domaćina spremni na sve izazove koje im sutrašnja utakmica može ponuditi.

– Dobra ekipa koje je godinama na okupu. Ove sezone su se i pojačali sa dva igrača zagrebačke Mladosti. Respektiramo ih. Igrali smo u pripremnom periodu i jednu prijateljsku utakmicu u kojoj smo izgubili s 3:1. No, od tada se moja ekipa dosta digla u formi tako da očekujem jednu dobru utakmicu i nadam se najboljem – rekao je u najavi trener zadarskih odbojkaša Marina Masnić.

Nažalost, zbog nepovoljne epidemiološke situacije gledateljima još uvijek nije dozvoljen na utakmice.