16 svi 2021
1. ŽMNL: Derbi kola Varoš Zara Dental Centar protiv MNK Tin
Futsal

1. ŽMNL: Derbi kola Varoš Zara Dental Centar protiv MNK Tin

Ludi nedjeljni boxing day otvaraju novaci u ligi Murvica i Bili Brig i to u popodnevnom drugoligaškom terminu. Bili Brig muku muči s ozljedama dok velikonogometne brige muče Murvicu. Zato je svaka prognoza nezahvalna dok ne vidimo kakvi će sastavi istrčati.

Primorac traži dojam i prve bodove, a to sve ima Samba do sada. Međusobni dvoboj će produžiti agoniju abecedaša ili održati seriju plesača.

Puntamika kao možda i najneugodnije iznenađenje do sada, bez boda, ima težak ispit u imenu Idassa. Obitelj pamti bolje dane i nestrpljivo čeka pomak s nule dok Idassa na krilima pobjede iz prošlog kola ide po nastavak niza.

Đovani ili Jurić? Pitanje koje će dati odgovor u nedjelju navečer. Vrsi su prve načele Tinovu tvrđavu i kao lagani favorit ulaze u dvoboj dok Plovanija želi anulirati prazan ulov iz prošlog kola.

Mali tzv. bukovački derbi igraju Ploča i Sveti Ante. Derbi susjeda je oduvijek plijenio pažnjom, a pogotovo sada kad obje momčadi dobro stoje na tablici. Ploča plovi odlično, skida skalpove dok Sveti Ante drži konstantu dobrih rezultata i želja je da se nastavi u pozitivnom tonusu kako bi rekao Aco Petrović.

Kontrol biro će se suprotstaviti Poljicima kojima još zvoni petarda. KB je iščupao pobjedu nad Bilim Brigom no vidljiva je organizacija u igri dok Poljicima očito ne odgovara tzv. radnički termin kroz tjedan.

I za kraj nam je ostao šlager kola, najveći derbi lige između Tina i Varoši. Sudar je to po “Transfermarktu” dvije najskuplje momčadi koje uvijek ciljaju na naslov. Varoš je iskoristila malo lakši raspored i drži jedinicu dok je Tin već napravio krivi korak i zaostaje. Naravno da to ništa ne znači jer kvaliteta pojedinaca s obje strane jamči dvoboj za prste polizati. Po nekim predviđanjima mogao bi odlučiti dvoboj dva “vanzemaljca”, dvije posljednje prepreke napadačima, Martina Nonkovića i Rafaela Baričića. Sve u svemu, udobno se smjestimo, pivicu u ruke i 3,2,1..kreni.

Tekst: Krešimir Zrilić

Foto: Futsal Zadar