04 svi 2024
Mario Fantina: SAD je sasvim drugi svijet
Košarka

Mario Fantina: SAD je sasvim drugi svijet

Mario Fantina, mladi zadarski košarkaš (20), već dva mjeseca boravi u SAD-u, gdje je dobio stipendiju na sveučilištu Arkansas State. Tamo će, uz studij za fizioterapeuta, nastaviti svoju košarkašku karijeru, koju je započeo u omladinskom pogonu KK Zadra.

– Prvi dojmovi su zaista vrhunski. Ne znam ni kako bih opisao sve to. To je jedan posve drugačiji svijet i što se tiče života i što se tiče načina treniranja i pristupa igračima i svega drugoga. Razlika je nebo i zemlja i ne žalim ni trenutka što sam izabrao ovaj put. Ovdje mi se nudi mnogo veća prilika za napredak, ne samo kao igraču, nego i kao čovjeku – kaže Mario.

Kako je prošla prilagodba na novu momčad i kakva su očekivanja u nadolazećoj sezoni?

– Suigrači su me prihvatili raširenih ruku i nadam se da ćemo svi zajedno imati jako dobru sezonu. Osobno nemam neke velike planove. Želim samo dati sve od sebe svaki dan u svemu što radim pa kako trener odluči, tako će biti. Ovo mi je tek prva godina i nemam se razloga opterećivati drugim stvarima. Sezona nam počinje 25.11. i nadam se samo da će nam situacija s koronom dopustiti normalno odigravanje utakmica

Kako će biti uskladiti sportske i fakultetske obveze?

– Za sada sve ide jako dobro. Program nije pretežak, a profesori dosta cijene sportaše tako da vjerujem da neće biti problema. Želja mi je da i u tom dijelu budem najbolji što mogu pa ćemo vidjeti kako će se stvari dalje razvijati – za kraj će Mario.