07 lis 2022
Veterani Puntamike pobjednici prvog izdanja LIKAR-a
LIKAR Krombacher

Veterani Puntamike pobjednici prvog izdanja LIKAR-a

Veterani Puntamike pobjednici su prvog izdanja zadarske Lige košarkaških amatera i rekreativaca. Momčad, koja je od početka slovila za glavnog favorita natjecanja, tu je ulogu opravdala i u samom finalu, pobijedivši Vrsi s uvjerljivih 64:42. Puntamičani su ligaški dio završili sa savršenih 8-0, da bi na završnom turniru odigrali još dvije odlične utakmice i zasluženo došli do naslova prvaka.

Samo finale rezultatski je završilo dosta uvjerljivo, premda su vrlo dobri Vršani u pojedinim trenucima uspjeli doći ispod deset i oživjeti utakmicu, ali iskustvo i veća mogućnost rotacije Puntamičana su ipak napravili razliku. Predvodio ih je Ivan Bulić sa 19 poena, koji je tako ponio i titulu MVP-a završnog turnira. Marki Blaslov pridodao je 13 poena, a Stipe Dunatov 10, no forte “zelenih” u hramu košarke je ionako uvijek bila obrana. Tako su i ovaj put zaustavili Vršane, inače najefikasniju momčad lige, na samo 42 poena. Domagoj Vidaković zabio je 18, a MVP ligaškog dijela Ivan Kaštropil osam, no to nije bilo dovoljno da se ozbiljnije zaprijeti protivniku.

Tako je, nakon devet mjeseci i 39 utakmica, završeno premijerno izdanje LIKAR-a, u kojemu je nastupilo devet momčadi, odnosno oko 150 igrača. Kada se podvuče crta, natjecanje je to koje je baš trebalo zadarskoj košarkaškoj sceni, a sudeći po interesu igrača i momčadi, sasvim je sigurno da će se u skoroj budućnosti nastaviti razvijati i rasti. Nositelj organizacije bila je Udruga zadarskih sportskih novinara (UZSN), no najveće zasluge pripadaju inicijatorima i pokretačima ovog projekta Zvonimiru Brziću i Marinu Pijaci, koji su okupili sjajan tim košarkaških entuzijasta.

– Sretni smo i zadovoljni. Prva sezona LIKAR-a prošla je vrlo uspješno, unatoč ovim izazovnim vremenima kroz koja prolazi cijelo društvo. Interes momčadi je velik i već nam se javljaju nove za sljedeću sezonu, tako da će liga sigurno doživjeti određeno proširenje. Drago nam je da je LIKAR zaživio u našem gradu i nadamo se da će ići naprijed iz godine u godinu u svim segmentima. Hvala svima koji su nam pomogli i bili dio ovog projekta u prvoj sezoni, jer zna se da je prva uvijek najteža.

– Posebno hvala UZSN na pomoći pri organizaciji i medijskom praćenju, KK Sonik Puntamika na ustupanju dvorane Jazine, te Udruzi košarkaških sudaca Zadarske županije, koja je također dala svoj obol. Naravno i svim našim prijateljima, volonterima i sponzorima, bez kojih ništa ne bi bilo moguće, a tu bih posebno istaknuo Rikija Pahlića, Dražena Bana i Luku Banovca – kazao je u ime organizatora Zvonimir Brzić.

Na kraju, ali ne najmanje važno, treba naglasiti da je LIKAR imao i humanitarnu notu. Cijele sezone prikupljana su sredstva od dosuđenih tehničkih pogreški, da bi na kraju Fair play momčad sezone dobila priliku predložiti kome da se uplate prikupljena sredstva. Najkorektnija momčad LIKARA-a bili su poraženi finalisti iz Vrsi, koji su predložili da se sva sredstva uplate Dječjem vrtiću “Vrška vila”, što će se i ostvariti.

VETERANI PUNTAMIKA – VRSI 64:42

(14:10, 16:8, 18:13, 16:11)

ZADAR – Dvorana Jazine. Suci: J. Modrić, F. Banović i F. Rumora.

VETERANI PUNTAMIKA: Blaslov 13, Alavanja 6, Bulić 19, Mlinar 8, Torbarina 2, Luštica, Dražović 5, Dunatov 10, Miočić, Mujagić, Baričević 1, Đerđa. Trener: Miro Dundov.

VRSI: Božić, Kaštropil 8, Perković 7, Guzobad, Nemarić, Jujrević 4, Lepur 5, Vidaković 18. Trener: Mate Kanjer.

Veterani Puntamika, pobjednici prvog izdanja LIKAR-a: Marino Mirčeta, Marin Ivetić, Davor Mujagić, Marki Blaslov, Miro Dundov, Marko Zuanović, Roko Alavanja, Marin Pijaca, Karlo Surić, Stipe Dunatov, Marijan Torbarina, Marko Mlinar, Josip Bulić, Ivan Bulić, Zvonimir Baričević, Ivica Đerđa, Boris Miočić, Jure Dražović, Marin Žorž, Tome Luštica. Trener: Miro Dundov.

INDIVIDUALNE NAGRADE

“Hell of a player” ligaškog dijela: Ivan Kaštropil

MVP završnog turnira: Ivan Bulić

Najbolji strijelac: Domagoj Vidaković

Natjecanje u tricama: Riki Pahlić

Najbolji sudac (po izboru momčadi): Josip Modrić

Foto: Isabella Bajlo