04 ožu 2021
ISPISALA KLUPSKU POVIJEST Petra Barbir zabila prvi gol Donata u Prvoj ligi: “Drago mi je ali mi je još više žao što nam protiv Agrama nije donio bod!”
Nogomet

ISPISALA KLUPSKU POVIJEST Petra Barbir zabila prvi gol Donata u Prvoj ligi: “Drago mi je ali mi je još više žao što nam protiv Agrama nije donio bod!”

Iako su pokazale veliku želju, nogometašice Donata, nažalost, nisu došle do povoljnog rezultata na otvaranju svoje premijerne sezone u elitnom razredu hrvatskog ženskog nogometa. Ostao je dojam kako su za prikazanu igru trebale biti nagrađene barem jednim bodom od kojeg ih je, usput budi rečeno, dijelilo tek pet minuta. No to se ipak nije dogodilo. Šteta, jer da je osvojen, i to protiv ekipe kakva je Agram, koji je već godinama u vrhu ženskog domaćeg nogometa, igračice trenera Jure Perkovića sigurno bi dodatno napunio samopouzdanjem pred nastavak prvenstva.

Bez obzira na poraz, na utakmici protiv Agrama moglo se vidjeti puno dobrih stvari. Veseli činjenica kako Donat nije pokazao nikakvu impresioniranost protivnikom. Štoviše, većinu utakmice domaće su igračice imale inicijativu i stvarale bolje prilike. Postignut je i prvi prvoligaški gol u povijesti kluba, a u klupskim će knjigama ostati zapisano kako ga je zabila Petra Barbir.

– Osjećala sam veliku odgovornost uzevši pucati taj penal. Rezultat je u tom trenutku bio aktivan i mogao je usmjeriti utakmicu u nekom drugom toku. Drago mi je što sam baš ja postigla taj gol, ali mi je žao što nam on nije donio bod – izjavila je nakon susreta Barbir koja se nije mogla oteti dojmu da bi neodlučeni ishod možda bio i najpravedniji.

– Stvarno mi je žao što smo u finišu utakmice primile taj gol i izgubile. Mislim da smo pokazali puno više nego to rezultat govori. Ali s druge strane možemo biti zadovoljni sa igrom koju smo prikazali. Bit ću čak i malo subjektivna pa ću reći da smo možda mi imali i više prilika za gol. Nažalost, pobjeda je ipak otišla na njihovu stranu. Međutim, smatram da smo pokazale kako u ovoj ligi nećemo biti samo prolaznici.

Iako joj je ovo bio prvi nastup u dresu Donata, Petra ipak nije nepoznato lice na zadarskoj nogometnoj sceni. Osim što su je ljubitelji ženskog nogometa u našem gradu imali prilike vidjeti u utakmicama između Donata i splitskog Marjana, iz kojeg je ovog ljeta i prešla u zadarski klub, a u kojem je započela svoj nogometni put i više sezona  nosila kapetansku traku, ova 25-godišnja Splićanka već četiri godine nastupa i za jedinog županijskog malonogometnog prvoligaša Futsal Superchicks iz Poličnika.

Stoga i ne čudi da je upravo ona bila jedna velika želja trenera Perkovića u ovom prijelaznom roku, a prema viđenom na utakmici protiv Agrama jasno je da će Petra ove sezone imati važnu ulogu u plavo-bijelom dresu.

– Drago mi je ako se ljudima na tribinama svidjela moja igra i stvarno mislim da ukoliko nastavimo igrati s ovakvim žarom i ovako borbeno da za nas onda nema straha u nastavku prvenstva. Ponavljam, šteta da u ovoj utakmici protiv Agrama našu dobru igru nismo okrunile bodom ali možda nam se to vrati već u utakmici idućeg kola u kojoj nas očekuje teško gostovanje  od Neretve u Metkoviću – zaključila je Barbir.