01 lis 2023
Veljko Mršić: “Nismo bili dobri, ali igrači su vjerovali u preokret”
KK Zadar

Veljko Mršić: “Nismo bili dobri, ali igrači su vjerovali u preokret”

“Treba biti objektivan i reći da nismo bili dobri”, rekao je nakon pobjede protiv Cibone Veljko Mršić. Ipak, pišu se dva boda pa je trener Zadra na kraju imao više razloga za zadovoljstvo.

– Nismo bili na razini utakmice protiv Šibenke, za što zasluge idu i Ciboni. Ušli smo u susret s nekoliko promašaja otvorenih šuteva, a kasnije nismo respektirali situacije koje smo imali. Previše smo driblali, lopta je bila previše statična i zato smo velik dio utakmice napadački bili u problemu – priznao je Mršić.

Ipak, u posljednjoj četvrtini Zadru se otvorilo te je serijom 22:3 prelomio susret u svoju korist.

– Kako je utakmica odmicala, pokazali smo da smo dobro pripremljeni, a igrači su vjerovali u preokret i bodrili jedni druge. Napravili smo preokret i došli do dvocifrene prednosti, ali onda smo posljednju minutu stali i samo gledali na semafor. Tako smo, umjesto da odemo preko 10 razlike, završili na konačnih 73:70. To je nešto što nam se ne smije događati.

Na kraju svog izlaganja, trener Zadra iznio je još jedan podatak.

– Mlada smo momčad, računali smo da je prosjek godina naših igrača koji su zaigrali u derbiju 23,2, a Ciboninih 25,9. Očekujem da rastemo iz utakmice u utakmicu te da kroz sezonu budemo sve bolji i sigurno će biti tako – zaključio je Mršić.

Ivan Velić, trener Cibone, unatoč porazu bio je zadovoljan izvedbom svoje momčadi.

– Čestitam Zadru i kolegi Mršiću na dobroj utakmici i pobjedi. Igrali smo jako dobro s obzirom na naše stanje. Presudio je pad u posljednjoj četvrtini, iako mislim da to i nije bio ključan segment. Ključan je bio napadački skok Zadra, previše toga smo im dopustili. Osim toga, imali smo mnogo otvorenih šuteva koje nismo pogodili, a da jesmo, mogli smo prelomiti utakmicu već u trećoj. Zadar je to iskoristio, sustigao nas s energijom i uz pomoć publike koja je, iako u malom broju, dala svoj doprinos i završilo je tako kako je. Ovo je tek prva utakmica, najvažnije je da se sezona nastavi, da ne bude prekida i da se možemo normalno baviti košarkom – rekao je Velić.

Domagoj Vuković, igrač Zadra: “Nervozno smo ušli u utakmicu, promašili četiri otvorena šuta i sami si uskratili taj dio igre, jer smo poslije prestali šutirati. A to je segment koji nam je zapravo dobar. Kada smo spustili ručnu, sve je odmah izgledalo bolje. Cibona je ozbiljna momčad i ovo je jako bitna pobjeda za nas.”

Igor Marić, igrač Cibone: “Ostaje žal za pobjedom. Kontrolirali smo veći dio utakmice, igrali jako dobro, ali na kraju smo pali. To je i razumljivo, jer nismo imali normalne pripreme, a imamo i dosta novih igrača tako da nam treba još vremena za uigravanje. Zadar je kvalitetan, sigurno nas čeka još dosta dobrih utakmica.”

Foto: Šime Zelić