09 pro 2021
PONOĆNA DRAMA U JAZINAMA Vrsi nakon tri produžetka do finala s Puntamikom
LIKAR Krombacher

PONOĆNA DRAMA U JAZINAMA Vrsi nakon tri produžetka do finala s Puntamikom

Drugo polufinale zadarske Lige košarkaških amatera i rekreativaca između Vrsi i Vodovod Ballersa ponudilo je svu dramatiku koju taj sport može ponuditi. I još k tome u hramu košarke, Jazinama. Igrala su se čak tri produžetka, a utakmica je otišla u drugi dan, odnosno iza ponoći.

Od samoga početka vodila se velika borba praktički koš na koš. Vršani su bolje otvorili susret, imali su +8 nakon prve četvrtine, ali je Vodovod brzo uhvatio priključak i do kraja nije bilo većih odvajanja. Završilo je 60:60. Pa nakon prvog produžetka 73:73. Pa nakon drugog produžetka 78:78. Ima li kraja, pitali su se preostali gledatelji?

Ponoćna drama u Jazinama svog je pobjednika dobila tek nakon trećeg produžetka. Vršani su na kraju bili spretniji i sretniji i slavili rezultatom 85:83. Po običaju predvodili su ih Domagoj Vidaković, Ivan Kaštropil i Lovre Guzobad, no svakako valja istaknuti i ulogu trenera Mate Kanjera. Malo koji trener može se pohvaliti time da je u hramu košarke dobio utakmicu nakon tri produžetka i dva dana igre.

Prvo polufinale između Veterana Puntamike i Eurostep.hr-a nije bilo ni približno toliko dramatično. Puntamičani su opravdali ulogu favorita i pobijedili rezultatom 79:54, dok je momčad Eurostepa svoju odličnu prvu sezonu završila porazom u polufinalu.

Veliko finale prvog izdanja LIKAR-a između Puntamike i Vrsi na rasporedu je u nedjelju u 18:30 u Jazinama.

Prema preporuci Službe civilne zaštite Zadar, gledatelji će biti obavezni nositi maske u dvorani, jer se očekuje veći broj posjetitelja pa organizatori mole sve koji namjeravaju doći za dobru volju i odgovornost.