16 svi 2021
1. Futsal liga: Čeka nas rastegnuto kolo kao turska sapunica
Futsal

1. Futsal liga: Čeka nas rastegnuto kolo kao turska sapunica

Za početak nema svete subote koju mnoge ekipe vole, a pogotovo Sveti Ante i Plovanija. Upravo njihov međusobni dvoboj plijeni pažnju jer je riječ o prijateljskim klubovima van terena. No, sve staje na sat vremena u kojem će Jurić tražiti pobjedu nad Dedom. Pobjeda bi vrijedila kao lijek za mamurluk i sigurno će biti zanimljivo.

Tin će braniti vrh s Vrsima i po tablici ovo je derbi kola. Iskustvo momčadi Tihe Kneževića uz kvalitetu koju imaju daju im naziv favorita. Vrsi ne dolaze s bijelom zastavom i tek treba vidjeti kako će se razviti ovaj dvoboj.

Idassa Nadin je sve očekivala osim poraza u prošlom kolu i priliku za popravni imaju s Murvicom. Naravno da će biti malo teže doći do pobjede jer murvički stroj ide jako, na pogon Dragana Radmana.

Varoš će ugostiti Gaune i zna se tko je favorit u ovom dvoboju. Biograjci imaju mladost no dojma smo da će teško ići protiv Varoši. Pojedinačna kvaliteta je strašna i iako je teško ikad prognozirati tip 1 ide na Varoš.

Stanovi su užasno krenuli u sezonu, s dva poraza i svaki novi kiks svira uzbunu u garažu. Međutim problem je što i Primorac piše dvije nule pa moglo biti svašta u ovom dvoboju.

Samba će ugostiti Poljica koji imaju bodove i dobar dojam. Ako Domagoj Lončar ubaci u brzinu više moglo bi se zaplesati u Poličniku.

Kontrol biro piše i pamti poraz iz prošlog kola i što prije se trebaju na pobjednički kolosijek. Bili Brig na pogon Antoninija Čuline, još jedne HNL ikone u našoj ligi, ne misli olako prepustiti bodove i KB će imati muke da stigne do pomaka na ljestvici.

Ploča ima svoju fizionomiju i put i to se pokazalo u prva dva kola gdje su mimo svih očekivanja uzeli tri boda. Puntamika se nije bas snašla na startu i sad je svaka utakmica bitna. Šime Lovretić i obitelj se nada pobjedi no Josip Šarić, ministar obrane Ploče, ima svoju računicu.

Tekst: Krešimir Zrilić

Foto: Futsal Zadar