27 ruj 2021
Tihomir Bujan: Glavni cilj druge momčadi je razvoj i filtriranje mladih igrača
KK Zadar

Tihomir Bujan: Glavni cilj druge momčadi je razvoj i filtriranje mladih igrača

Iako je prošlo tek nešto više od tri mjeseca otkako je preuzeo funkciju voditelja omladinskog pogona Košarkaškog kluba Zadar, Tihomir Bujan već je postavio određene okvire onoga što je zamislio u svom planu i programu razvoja mladih igrača. Tako će KK Zadar ove sezone imati dvije mlade momčadi, koje će se natjecati u seniorskoj konkurenciji, jedna u Prvoj ligi pod imenom Jazine – Zadar II, a jedna u A-2 ligi pod imenom Pet Bunara. Posebno je zanimljiva nedavno dogovorena suradnja s Jazinama, gdje bi se trebali dodatno kaliti zadarski juniori.

– Suradnja je primarno zamišljena kao prilika za razvoj naših mladih igrača. Dakle, tu će momčad činiti naši juniori, uz jednog ili dva igrača koji su završili juniorski staž, također iz našeg programa te dva ili tri iskusnija, koji bi im trebali biti podrška. To će biti provjereni igrači, s dobrim košarkaškim pedigreom, možda i na zalasku karijere, ali koji sigurno mogu pomoći tim mladim momcima da uđu u svijet profesionalizma. Naravno i da im daju ruku kada bude “stani – pani”. Jer, iako nam rezultat tu nije u prvom planu, normalno je da i on ima svoju važnost i nećemo igrati ligu da budemo kanta za napucavanje – kaže Bujan.

Momčad Jazine – Zadar II s klupe će voditi dvojac, koji vodi i juniore KK Zadra, Marko Selin i Toni Dijan.

– Mislim da je to logično, s obzirom da su oni svaki dan na terenu s tim momcima i najbolje znaju što i koliko mogu. Ponavljam, primaran cilj je razvoj igrača. Želimo da svi dobiju priliku i da nam to bude svojevrsni filter da kroz malo jaču konkurenciju vidimo tko danas-sutra može konkurirati i za prvu momčadi. Program rada je pod našom ingerencijom što se struke tiče, ali normalno da ćemo sve raditi u suradnji s ljudima iz Jazina, kako je i dogovoreno – ističe voditelj omladinskog pogona KK Zadra.

Prvu utakmicu ova momčad imat će već u nedjelju u Kupu Krešimira Ćosića.

– Trebat će strpljenja, jer se ova suradnja realizirala tek prije nekoliko dana, ali riječ je o dugoročnom projektu razvoja igrača, gdje rezultat doista nije na prvom mjestu. Naravno da ćemo nastojati odigrati što bolje i u svakoj utakmici ići na pobjedu, ali primarno je da svi igrači dobiju priliku pokazati što mogu – zaključio je Bujan.