KUGLAČI ZADRA GOSTI ŽELJEZNIČARA IZ ČAKOVCA U gradu Zrinskih po novu pobjedu

Vrijeme čitanja: 2 min

Kuglači Zadra u trećem kolu Prve lige sutra gostuju u Čakovcu kod ekipe Željezničara. Iako su Čakovčani u prva dva kola uzeli tek jedan bod, te se nalaze na pretposljednjem mjestu ljestvice, u redovima Zadra svjesni su kako ih na sjeveru Hrvatske ne očekuje lagan zadatak u nastojanju da nakon slavlja nad Novskom u prošlom kolu i u ovom dođu do novih bodova.

Još su uvijek svježa sjećanja na prošlosezonsku utakmicu koju su Zadrani u Čakovcu izgubili sa 6:2 iako je domaćin pobjedu ugrabio s tek dva boda više u ukupnom zbroju poena (3412:3410). U klubu s Mocira sigurno snivaju slatku osvetu, a na putu prema slavlju zvijezde vodilje ostatku ekipe trebali bi biti kapetan Marijo Baljak i Matija Cindrić, koji su prošle sezone odigrali odlične partije bacivši na teškoj kuglani sjajne rezultate, Baljak 633, Cindrić 602.

Marko Jakljević

U Čakovcu će do svoje prve pobjede u dresu Zadra pokušati doći i Marko Jakljević, koji je unatoč dobrim predstavama u prva dva kola u oba upisao poraze. Jakljević kaže kako kuglanu u Čakovcu dobro poznaje i da je spreman za sve što ga sutra tamo očekuje.    

– U Čakovcu sam igrao na jednom Prvenstvu Hrvatske u parovima još dok sam bio član KK Goranin iz Delnica i mogu reći kako je riječ o jednoj od zahtjevnijih kuglana. Ali nema opravdanja. Siguran sam kako možemo otići gore i odigrati jednu ravnopravnu utakmicu. Kod nas u Gorskom kotaru se uvijek kaže da se domaće utakmice moraju pobijediti. A ako se koji bod uzme vani on uvijek dođe u borbi za gornji dom ljestvice.

Utakmica u Čakovcu igra se u SRC Mladost s početkom u 15 sati.