Žilavec o odluci da na Cibonu mogu samo prošlosezonski pretplatnici: “Gesta kojom im iskazujemo zahvalnost, a i dužni smo im!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Utakmica Zadra i Cibone definitivno će se odigrati u terminu koji je bio i ranije predviđen od strane HKS-a, odnosno u petak, 25. Rujna u 18 sati u Dvorani Krešimira Ćosića, potvrdio nam je direktor Košarkaškog kluba Zadar Željko Žilavec. Susretu će, za razliku od onog prošlog kola sa Šibenkom, moći prisustvovati i gledatelji, i to oni koji su prošle sezone kupili pretplatu, ali zbog pandemije koronavirusa, koja je prouzročila prekid natjecanja, nisu odgledali sve utakmice koje je podrazumijevao kupljeni paket.

U jednu ruku iz KK Zadar su se na ovaj način željeli odužiti svim prošlosezonskim pretplatnicima, dok su u drugu time i sebi na svojevrstan način olakšali posao prilikom zadovoljavanja svih epidemioloških mjera koje će se provesti prilikom puštanja gledatelja u dvoranu. Naime, svi oni koji su lani kupili pretplatu već su u bazi podataka što će zasigurno doprinijeti smanjenju gužvi na ulazima jer će obrada svakog pojedinog gledatelja trajati znatno kraće.

– Prvo moram reći kako smo zadovoljili sve mjere koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Stožer civilne zaštite i hvala im na suradnji. A kada pričamo o broju gledatelja koji će moći ući u dvoranu reći ćemo da se tu radi o oko 750 pretplatnika koji su kupili pretplatu kao i još njih 100-injak koji su istu dobili kao sponzori kluba što na jedan način odgovara ovim mjerama koje su na snazi. Dakle, ukoliko se svi oni odluče doći u petak u dvoranu na tribinama će se naći oko 850 gledatelja što je, s obzirom da će VIP sektori biti zatvoreni, gotovo petina kapaciteta cijele dvorane – kaže Žilavec i ističe kako nije nemoguće da se za naredne utakmice ta brojka i poveća.

– To će prvenstveno ovisiti o epidemiološkoj situaciji ali i o tome kako će se gledatelji ponašati tijekom utakmice protiv Cibone. Ova brojka za koju smo se odlučili u ovom trenutku je ona koja je u skladu s mjerama. Ali to ne znači da ako sve ne prođe kako treba i ako dobijemo pozitivnu ocjenu od strane Civilne zaštite, apsolutno sam za to da se taj broj poveća jer je to moguće. Ali ponavljam, to ovisi isključivo o svima nama, kako ćemo se ponašati, i o nikome drugome – zaključio je Žilavec.

Foto: Marin Sušić/HKS