Marko Jakljević novo je lice među kuglačima Zadra: “Od Baljaka i Ukalovića ću sigurno puno naučiti!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Po pobjedu i poraz upisali su kuglači Zadra nakon uvodna dva kola nove sezone Prve hrvatske kuglačke lige. Očekivano, dalo bi se zaključiti, s obzirom sa su u prvom kolu naši kuglači gostovali kod lanjskog doprvaka Mertojaka , gdje će se malo tko osladiti bodovima, dok su zatim kod kuće ugostili Novsku protiv koje su,istina, uz male poteškoće ipak opravdali ulogu favorita.

Veseli i podatak kako su Zadrani u obje ove utakmice ostvarili rezultat među “top 3” kola što govori kako bi ovo mogla biti sezona u kojoj će ozbiljnije napasti sami vrh ljestvice.

No, osim sa dobrim rezultatima, ono s čim u klubu s Mocira uistinu mogu biti zadovoljni jest činjenica kako se momčad svake godine (p)ojača s nekim novim mladim i nadarenim snagama. Tako se Andriji Božičeviću i Matiji Cindriću, koji su u Zadar pristigli prije dvije sezone, pridružio i Marko Jakljević, mladac koji je stigao iz KK Goranin i kojem će ovo biti prva sezona među „velikim“ momcima.

– Jako sam zadovoljan što sam došao u Zadar. Ekipa me je sjajno prihvatila i već sam dobio šansu igrati u obje dosadašnje utakmice. Mislim da sam, unatoč tome što sam izgubio oba meča, odigrao dobro i da sam im uzvratio povjerenje – kaže Jakljević koji je u Splitu igrao protiv jednog od najboljih kuglača u Hrvatskoj Hrvoja Marinovića i pružio dobar otpor, dok je u drugom svom dvoboju imao drugi najbolji rezultat ekipe iza kapetana Marija Baljaka ali je ipak u finišu tijesno poražen od sjajnog Uroša Ramića.

– Nije lako kada se izgubi na taj način ali jako sam zadovoljan igrom i rezultatom. To što nisam upisao bod mislim da je samo stvar iskustva igranja Prve lige. Naime, ja ove godine po prvi put igram u Prvoj ligi tako da mislim da vrijeme radi za mene. Ali već sada vidim napredak u svojoj igri. Vjerujem da neću dugo čekati na prvu pobjedu.

Teško da u Gorskom kotaru postoji netko tko ne odiše simpatičnošću pa niti Jakljević nije izuzetak. U Zadar je stigao iz Kuglačkog klub Goranin koji se natječe u Prvoj B ligi, a od strane struke KK Zadar procijenjen je kao jedan od onih koji bi svojom kvalitetom trebali nositi igru Zadra kada „senatori“ poput Marija Baljaka, Luke Ukalovića, Stanka Čote i Ante Mataka odluče malo prikočiti.

– Kada me je gosp. Josip Kartelo, predsjednik kluba, pozvao da dođem u Zadar rekao mi je da ima viziju jednog mladog kluba koji će još dugi niz godina igrati u Prvoj ligi. Tu su igrači poput kapetana Baljaka te alfe i omege kluba Ukalovića od kojih ću sigurno naučiti puno. To su prekaljeni igrači s puno iskustva. Tu su još i Andrija Božičević te Matija Cindrić koje poznajem od ranije i s kojima se sjajno slažem – kaže Jakljević koji nije propustio istaknuti i ljepote grada u koji je stigao.

– Uspio sam prošetati vašom Kalelargom i rivom. Poslušao sam malo i orgulje i vidio Pozdrav suncu i moram reći kako je stvarno lijepo. Nije hladno kao u Gorskom kotaru gdje već sada ljudi nose jakne. Jedino čujem da ovdje „dere“ bura, ali preživjet ću valjda ha,ha – uz smijeh je zaključio Jakljević.