18 kol 2022
Mršić nakon pobjede nad Šibenkom: “Probili smo led!”
KK Zadar

Mršić nakon pobjede nad Šibenkom: “Probili smo led!”

Iako je Zadar jučer pokazao silnu dominaciju i u jednoj uvjerljivoj utakmicu porazio Šibenku s čak 40 razlike, najveća bi pobjeda ustvari bila kada bi se uspjelo ostati skroman i sa dvije noge čvrsto na zemlji. Kako igrači tako i navijači. Jer jučerašnji protivnik sigurno nije mjerilo po kojem bi se ad hoc dalo zaključiti kako je trener Veljko Mršić skrojio jednu mega momčad koja će se tek tako prošetati sezonom.

Naravno, treneru i igračima treba čestitati na pobjedi, na jednom sjajnom pristupu i zalaganju, no treba obratiti pažnju i na činjenicu kako su protiv nedoraslog protivnika, u svakom smislu te riječi, izgubili čak 15 lopti, a u jednom su trenutku primili i seriju od 0:8. Na tim će stvarima trener Mršić morati dodatno poraditi jer će neka kvalitetnija momčad takve situacije sigurno puno bolje iskoristiti.

– Moram priznati kako je bila prisutna i mala nervoza uoči ove prve utakmice koju smo igrali kući bez publike međutim pred kamerama nacionalne televizije i znali smo da će dosta ljudi to pogledati. Ušli smo u utakmicu dobro i meni se čini kako je Šibenika bila malo impresionirana. Odmah smo se odlijepili na 15 razlike i to je odredilo tijek utakmice. Osim ona dva mala pada početkom druge i treće četvrtine sve je bilo dobro. Lopta je dobro išla, igrači su tražili jedan drugoga i igrali smo solidnu obranu koja će biti još i bolja Svi igrači su igrali, svi su dobili priliku i probili smo taj led. Ja bi rekao da je sve osim 15 izgubljenih lopti bilo na zadovoljavajućem nivou – rekao je Mršić nakon ogleda sa Šibenkom osvrnuvši se i na igru onih najmlađih u sastavu poput Duje Brale.

– Oni cijelo vrijeme dobro treniraju a igrali su i sve utakmice u pripremnom periodu. Brala ima veliku minutažu cijelo vrijeme ali još dosta treba raditi. No dobar je u obrani što je najbitnije. Ne gubi lopte i to je ono što će ga držati na terenu. Ipak je riječ o momku koji ima 17 godina i koji je junior još naredne dvije godine. On je budućnost Zadra. Uz rezultat koji ciljamo napraviti ove sezone, zadatak nam je i da promoviramo te mlade igrače koji će sutra biti nositelji igre – zaključio je Mršić.

Darko Planinć

Na jučerašnji dvoboj osvrnuo se i centar Zadra Darko Planinić. U samo 13 minuta provedenih na parketu lako se dalo zaključiti da bi Zadar ove sezone, ukoliko Planinić ne dobije izdašniju ponudu pa digne sidro, jer takva je suradnja dogovorena, u njemu mogao imati dubinu u reketu što mu je nedostajalo posljednjih nekoliko godina.

– Drago mi je da smo prvenstvo otvorili pobjedom. Prvenstveno zbog te nervoze koju sa sobom nosi ta prva utakmica sezone. Izašli smo na teren onako kako je trener od nas očekivao i na kraju je rezultat pokazao sve – kratko je prokomentirao stariji Planinić čiji je brat Jure, spomenimo i to, u jučerašnjoj utakmici pokazao silnu želju. Lopta ga baš nije slušala pa je susret završio s tek tri poena, no zato je dohvatio devet skokova i pokazao kako bi se mogao dobro nadopunjavati s bratom na centarskoj poziciji.