V. Mršić, trener KK Zadar: “Očekujem da rastemo iz utakmice u utakmicu, nikakve druge rezultatske imperative ne postavljam pred igrače”

Vrijeme čitanja: 2 min

Posljednje pripreme uoči početka nove sezonu HT Premijer ligi odrađuju košarkaši Zadra.

Osvrt na učinjeno dao je strateg sastava s Višnjika, Veljko Mršić.

„Više manje jesmo spremni u ovo neobično vrijeme. Utakmice smo dogovarali, otkazivali, nije se moglo ništa dugoročno planirati. Imali smo i pauzu od pet dana zbog pozitivnog slučaja u momčadi. Trebat će proći vremena a dok se ne uigramo ali u globalu sam zadovoljan. Imali smo i sitnih ozljeda, ali ja sam optimist, još imam i nekih nepoznanica koliko koji igrača može, međutim, te neke stvari ćemo rješavati u hodu”.

Kako i treba, Veljko vjeruje u svoju momčad.

“Apsolutno, bit ćemo dobri, obrana izgleda već sada dobro, u napadu je još puno prostora za napredak kako individualno tako i momčadski. Dečki su pravi profesionalci, sve svoje obveze ispunjavaju kako treba i nema razloga da se sve to ne pretoči na parketu u dobar rezultat”.

Foto: KK Zadar

Što bi to po njemu bio dobar rezultat.

„Vidjet ćemo, teško je sada bilo što očekivati, ono što je imperativ i što tražim od svojih igrača je da svaki dan daju sve od sebe, da rastemo kao momčad, nova smo momčad, puno je i mladih igrača kojima će nastupi kako u HT Premijer ligi tako i u ABA ligi biti prvi. Očekujem da rastemo iz utakmice u utakmicu, iz tjedna u tjedan, nikakve druge rezultatske imperative ne postavljam pred igrače”.

Šibenka na otvaranju HT Premijer lige ovdje u Višnjiku

„Mi jesmo favoriti i od toga ne bježimo. Otvaranje sezone, prva utakmica nosi i određeni pritisak, nismo ih uspjeli vidjeti u nijednom prijateljskom ogledu. Pobjeda nas jedino zanima, uz sav respekt njima, želimo s dva boda krenuti u sezonu”.