27 srp 2024
Porazom od Tenerifa Oostende Darija Gjergje ostao bez Final Eighta Basketball Champions League
Košarka

Porazom od Tenerifa Oostende Darija Gjergje ostao bez Final Eighta Basketball Champions League

Oostende zadarskog trenera Darija Gjergje nije se uspio plasirati među osam najboljih u natjecanju Fiba Basketball Champions League. U trećoj, odlučujućoj utakmici bolja od belgijske bila je španjolska momčad Iberostar Tenerife koja je u konačnici slavila rezultatom 62:54.

Bila je to utakmica puna preokreta u kojoj se na kraju ipak bolje snašao domaćin iako je Oostende u drugoj dionici sjajnom serijom od 17:4 otišao na prednost od 27:21.

No nakon toga gosti kao da su prestali igrati što je domaćin iskoristio te je do poluvremena prvo izjednačio na 30:30 da bi u trećoj dionici praktički riješio pitanje pobjednika. Plus osam pokazalo se dovoljnom prednošću za posljednjih deset minuta iako su Belgijanci u nekoliko navrata imali priliku susret odvesti u nemirne vode. Ipak neefikasnost koja ih je krasila kroz cijelu utakmicu u zadnjoj je četvrtini posebno došla do izražaja pa je tako domaćin, koji također nije odigrao utakmicu za pamćenje, na kraju stigao do vrijdne pobjede koja ih je odvela u Atenu na Final Eight.

Prema viđenom u ovoj utkmici moglo bi se zaključiti kako je pred Gjergjom puno posla u nastojanju da s ovom ekipom obrani naslov pobjednika belgijskog prvenstva što mu je uzsatopce pošlo za rukom posljednjih devet sezona.

Foto: Basketball Champions League