Porazom od Tenerifa Oostende Darija Gjergje ostao bez Final Eighta Basketball Champions League

Vrijeme čitanja: < 1 min

Oostende zadarskog trenera Darija Gjergje nije se uspio plasirati među osam najboljih u natjecanju Fiba Basketball Champions League. U trećoj, odlučujućoj utakmici bolja od belgijske bila je španjolska momčad Iberostar Tenerife koja je u konačnici slavila rezultatom 62:54.

Bila je to utakmica puna preokreta u kojoj se na kraju ipak bolje snašao domaćin iako je Oostende u drugoj dionici sjajnom serijom od 17:4 otišao na prednost od 27:21.

No nakon toga gosti kao da su prestali igrati što je domaćin iskoristio te je do poluvremena prvo izjednačio na 30:30 da bi u trećoj dionici praktički riješio pitanje pobjednika. Plus osam pokazalo se dovoljnom prednošću za posljednjih deset minuta iako su Belgijanci u nekoliko navrata imali priliku susret odvesti u nemirne vode. Ipak neefikasnost koja ih je krasila kroz cijelu utakmicu u zadnjoj je četvrtini posebno došla do izražaja pa je tako domaćin, koji također nije odigrao utakmicu za pamćenje, na kraju stigao do vrijdne pobjede koja ih je odvela u Atenu na Final Eight.

Prema viđenom u ovoj utkmici moglo bi se zaključiti kako je pred Gjergjom puno posla u nastojanju da s ovom ekipom obrani naslov pobjednika belgijskog prvenstva što mu je uzsatopce pošlo za rukom posljednjih devet sezona.

Foto: Basketball Champions League