04 pro 2021
LIKAR: Poznati sudionici završnog tunira, u subotu derbi za vrh
LIKAR Krombacher

LIKAR: Poznati sudionici završnog tunira, u subotu derbi za vrh

Nakon pretposljednjeg kola zadarske Lige košarkaških amatera i rekreativaca poznati su svi sudionici završnog turnira. Za naslov pobjednika prvog izdanja LIKAR-a borit će se Veterani Puntamike, Vodovod Ballersi, Vrsi i Eurostep.hr. Jedinu preostalu nepoznanicu, tko će na Final four s prvoga, a tko s drugoga mjesta, riješit će veliki derbi dviju dosad neporaženih momčadi u posljednjem kolu.

Najzanimljiviji dvoboj osmog kola bio je onaj između Vodovoda i Voštarnice, u kojemu su “Ballersi” opravdali ulogu favorita i slavili sa 71:55. Najzaslužniji za to bili su Šime Blaslov sa 21 košem i Tomislav Glavan sa 13. Kod Voštarnice su dvocifreni bili Zvone Zubčić (15 p) i Šime Fabulić (14 p), no to nije bilo dovoljno momcima iz ovog popularnog zadarskog kvarta da dođu do treće pobjede.

Vrsi su očekivano nadigrali Jaderu s 88:62. Domagoj Vidaković je zabio 31 koš, ali je najkorisniji igrač susreta i cijelog kola LIKAR-a bio Ivan Kaštropil s 18 poena, 15 skokova i 7 asistencija. Kod Jadere je najbolji bio Filip Milardović sa 26 koševa, od čega čak 6 trica.

Problema nije imao ni Total (Ball)ing protiv Vladula. Do pobjede 70:44, “Inžinjere” su predvodili Ante Bronić s 18 poena i Dinko Kamber sa 10. Na drugoj strani 18 je zabio Lovre Lekaj, a 17 dr. Domagoj Brzić.

Susret između Preka i Eurostep.hr-a registriran je rezultatom 0:20 zbog nemogućnosti dolaska otočke momčadi.

Redoslijed uoči posljednjeg kola: Puntamika i Vodovod 7-0, Vrsi 5-2, Eurostep.hr 5-3, Total (Ball)ing 3-4, Voštarnica i Preko 2-5, Jadera 1-6, Vladuli 0-7.

Posljednje kolo igra se na Višnjiku (dvorana 3), a raspored je sljedeći:

Subota: Voštarnica – Jadera (17 sati), Puntamika – Vodovod (18:30).

Nedjelja: Vladuli – Preko (11), Vrsi – Total Balling (12:30).