24 sij 2021
Kadetkinje i kadeti iz AŠK-a Zadar osvojili bronce na ekipnom prvenstvu Hrvatske
Atletika

Kadetkinje i kadeti iz AŠK-a Zadar osvojili bronce na ekipnom prvenstvu Hrvatske

Kadetkinje i kadeti iz AŠK-a Zadar su kao jedini klub iz Zadra i Zadarske županije nastupili na kupu i ekipnom prvenstvu Hrvatske za kadetkinje i kadete koje je u organizaciji AK Sloboda Varaždin održano na stadionu AK Slobode Varaždin.

Kadetkinje AŠK-Zadar u Ekipnom natjecanju nastupile su u svih 10 disciplina i u konkurenciji 13 klubova osvojile treće mjesto i pokal Hrvatskog atletskog saveza, s osvojenih 5136 bodova.

Kadeti AŠK-Zadar u Ekipnom natjecanju nastupili su u 9 od 10 disciplina i u konkurenciji 9 klubova osvojili treće mjesto i pokal Hrvatskog atletskog saveza, s osvojena 3442 boda.

U natjecanju u Kupu koje se zbog situacije s COVID-19 održalo zajedno sa Ekipnim natjecanjem, kadetkinje su u konkurenciji 29 klubova osvojile izvrsno 5. mjesto sa 102 boda, dok su kadeti u istom natjecanju u konkurenciji 24 kluba osvojili također izvrsno 4. mjesto sa 67 bodova.

U sveukupnom poretku u Kupu, cure i dečki osvojili su 5.mjesto sa 169.bodova.

Uspješnost ovih mladih atletičara je potvrda tradicije i izvrsnosti u AŠK-u Zadar, još jedan dokaz da se u klubu radi kvalitetno, stručno i organizirano, te da je AŠK-Zadar bio i ostao nositelj kvalitete u atletici u gradu Zadru.