20 sij 2021
V. Šokota: Priželjkivala sam dobar rezultat ali nisam se nadala da će koplje ovoliko daleko odletjeti”
Atletika

V. Šokota: Priželjkivala sam dobar rezultat ali nisam se nadala da će koplje ovoliko daleko odletjeti”

Još jedan briljantan rezultat ostvarila je mlada predstavnica Atletskog športskog kluba Zadar, Veronika Šokota. Šokota je na mitingu u Karlovcu bacila koplje od 600 grama fantastičnih 55, 32 metra, čime je za skoro tri metra popravila svoj osobni rekord a ujedno je postavila i novi rekord kluba.

„Iskreno, priželjkivala sam dobar rezultat jer se odlično osjećam i u dobroj sam formi.. Međutim, ovakvom hicu ipak se nisam nadala kako ja tako niti moji treneri Predrag Saratlija i Katarina Gašparović. Presretna sam, ovo mi puno znači i stvarno mi je velik motiv za dalje”.

Nekoliko riječi o samom natjecanju.

„Sve je bilo odlično, jedino što su se serije bacanja odvijale ubrzano zbog manjeg broja natjecateljica i nijedna od nas bacačica nije imala mogućnost malo predahnuti između serija. Očigledno je da mi je to odgovaralo, haha”.

Ono što Veroniku sada očekuje je ovog vikenda nastup u sastavu juniorske reprezentacije Hrvatske na prvenstvu Balkana u turskom Istanbulu.

„Velika čast i obveza. Nastupala sam do sada u kadetskom uzrastu za Hrvatsku a sada ću eto kao mlađa juniorka nastupiti i u juniorskoj konkurenciji. Koliko sam vidjela, na listama je sedam bacačica. Opuštena sam, nemam neka prevelika očekivanja, neka koplje poleti kao u Karlovcu i ja ću biti zadovoljna”– zaključila je na kraju Šokota.