29 ožu 2024
Samir Žuža novi je trener ŽKK Zadar: “Veselim se novom poslu!”
Košarka

Samir Žuža novi je trener ŽKK Zadar: “Veselim se novom poslu!”

Nakon što su prošle sezone pobjedom u Rijeci nad ekipom FSV-a tek kolo prije prekida prvenstva zbog koronavirusa izborile ostanak u Prvoj ligi za žene, danas Premijer ligi, košarkašice Zadra i na početku nove nalaze se u nezavidnoj situaciji. Veliki broj igračica koje su na svojim leđima iznijele teret prošle sezone ove više neće nositi plavo bijeli dres, a dio ih se, prilično neočekivano, povukao iz aktivnog igranja košarke.

Tako je Ana Vrsaljko ostvarila angažman u dubrovačku Ragusu, ekipu koja bi da nije bilo nesretnog prekida sasvim sigurno prekinula dominaciju zagrebačkog Medveščaka i ekipu koja i ove puca na naslov prvakinja. Od iskusnijih više na Višnjiku nema niti Ivane Dujić koja se vratila u rodni Šibenik, a košarke su se, barem zasada, zbog školskih obaveza ostavile Anđela Oštrić i Nika Jelenković.

Nema tu više ni Ene Gardijan kao ni Marijete Domjan, dok se u klub vratila Antonela Bodrožić, a uz nju na studij je iz Pule stigla Ivona Franić koja će pokušati uskladiti fakultetske i sportske obaveze.

Promjene su se dogodile i u stručnom stožeru. Nakon odlaska Tonija Matešića u kadete KK Zadar Zadranke je u pripreme povela Marija Mazija. No kako se ona još lani posvetila omladinskom pogonu u klubu se dali u potragu za novim trenerom seniorske ekipe. Potraga se zaustavila na Samiru Žuži, bivšem pomoćniku nekoliko glavnih trenera u KK Zadar.

Iako bez velikog iskustva u ženskoj košarci Žuža se s oduševljenjem prihvatio novog posla. Kaže kako mu motivaciju daju same djevojke koje su, premda mlade, jako željne rada.

– Početkom ljeta završila je moja suradnjom sa Zadrom. Bilo je nekih pokušaja razgovora oko novog angažmana ali oni nisu išli u željenom smjeru. Malo nakon toga kontaktirali su me iz ŽKK Zadar i objasnili u kakvoj su situaciji i što od mene očekuju. Brzo smo se dogovorili jer se vidim u ovom novom izazovu. Ne mogu reći puno više jer sam tek nekoliko dana na treninzima ali vjerujem da ću se snaći i da će sve biti u redu – kazao je kratko Žuža.