19 tra 2024
AK Alojzije Stepinac: Zlato Lune Mandić i srebro Eme Plazina
Atletika

AK Alojzije Stepinac: Zlato Lune Mandić i srebro Eme Plazina

Sjajne sportske vijesti stižu iz Karlovca! Na Međunarodnom atletskom mitingu organiziranom povodom otvorenja obnovljene staze u gradu na četiri rijeke atletičarke AK Alojzije Stepinac su osvojile prva dva mjesta u utrci na 100 m za kadetkinje. Luna Mandić je s rezultatom 13.64 osvojila zlatno odličje. Samo pet stotinki slabiji rezultat imala je Ema Plazina koja je kroz ciljnu ravninu prošla druga. Laura Barančić je s rezultatom 15.57 bila sedma.

U utrci kadeta na 100 m desetogodišnji (!!!) Dorijan Jurešić je s rezultatom 14.79 osvojio četvrto mjesto.

Buga Marfat je i utrci na 600 m za kadetkinje bila posljednja 12., no pokazala je pravi sportski duh. Tijekom utrke osjetila je bol u koljenu, ali je odlučila završiti utrku i proći kroz cilj.

Svi atletičari AK Alojzije Stepinac su mlađi kadeti, čime njihovi rezultati ostvareni u kadetskoj konkurenciji dobivaju još veći značaj!

Sretan sam što smo došli u Karlovac na otvorenje obnovljene staze. Značajan je ovo i povijesni dan za karlovačku i hrvatsku atletiku. Nadam se da ćemo u budućnosti često ovdje gostovati i biti uspješni kao i danas. Naši sportaši su pokazali zavidnu razinu forme. Nadam se da je ovo početak serije dobrih rezultata koji nas očekuju u sezoni 2020/21 – rekao je po završetku mitinga trener mladih atletičara AK Alojzije Stepinac Slobodan Mijolović.

U Karlovcu su zadarski atletičari imali priliku upoznati prvakinju Hrvatske u skoku u dalj Danijelu Jelić i nadolazeću zvijezdu hrvatske i europske atletike Marka Čeku, prvaka države na 100 i 200 m i u skoku u dalj. Dvadesetogodišnji Marko je ovog ljeta na mitingu u Zadru skočio 7.80 m, a potom ostvario i osobni rekord 8.04 m. Na debitantskom nastupu Dijamante lige u Stockholmu nedavno je bio peti sa skokom 7.84 m.

Bio je ovo lijepi sportski izlet za Zadrane. Ostvarili su odlične rezultate, klubu i gradu donijeli dva nova odličja, upoznali nove prijatelje i stekli nova iskustva.