04 pro 2021
Biciklisti BK Zadar, Gojković i Šestan nastupili u sastavu kadetske reprezentacije Hrvatske u Češkoj
Ostali sportovi

Biciklisti BK Zadar, Gojković i Šestan nastupili u sastavu kadetske reprezentacije Hrvatske u Češkoj

Najbolji kadeti Biciklističkog kluba Zadar, Nicolas Gojković i Roko Šestan nastupili su u dresu reprezentacije na utrci 44. COURSE DE LA PAIX u Češkoj. Jedna od najtežih utrka za bicikliste do 17 godina bila je pravi test za sve članove reprezentacije, a tako i za zadarski dvojac.

Na startu se našlo 162 kadeta iz 15 država, a uvodni prolog, jedna kratka ravničarska poluetapa, dvije brdske etape te završni kronometar pokazali su nam pravo stanje i otkrili sve mane i prednosti naših vozača. Osim same fizičke priremljenosti, loše ceste, brojni padovi te tehnički problemi uvelike su utjecali na rezultate naših mladih reprezentativaca.

Od njih sedmorice najbolje se snašao naš Nicolas Gojković koji je u generalnom plasmanu zauzeo 19. mjesto, dok je u najtežoj etapi osvojio odlično 9. mjesto. U generalnom je plasmanu za pobjednikom zaostao 4’29”.

Drugi član Bk Zadar, Roko Šestan, u svom prvom nastupu za reprezentaciju uspio je, unatoč svim neprilikama, završiti ovu zahtjevnu utrku. U generalnom je plasmanu zauzeo 116.mjesto sa 35min zaostatka.

Naš trener Ante Radić, ujedno i trener reprezentacije, zadovoljan je vožnjama naših mladih biciklista, a pogotovo 19. mjestom Nicolasa Gojkovića koji je još jednom pokazao da je među najvećim mladim talentima u Hrvatskoj.

Generalni plasman:

  1. Nicolas Gojković +4:29
  2. Ivan Okmažić +7:21
  3. Matija Trstenjak +15:50
  4. Jan Tisaj +29:18
  5. Daniel Budimir +33:51
  6. Roko Šestan +35:03
  7. Ivan Greiner +52:51