29 ožu 2024
Kuglači Zadra dvjema pobjedama u Gorskom kotaru pokazali dobru formu pred početak nove sezone
Kuglanje

Kuglači Zadra dvjema pobjedama u Gorskom kotaru pokazali dobru formu pred početak nove sezone

Kuglači Zadra odradili su mini pripreme u Gorskom kotaru gdje su u proteklog vikenda u dva dana odigrali dvije prijateljske utakmice iz kojih su oba puta izašli kao pobjednici. U prvom igranom u Ravnoj Gori našu kuglači bili bolji od suparnika iz Kuglačkog kluba Goranka, dok su u drugom raspoloženi Zadrani bili bolji i od kuglača Goranina iz Delnica.

Ono što svakako veseli iz ovih utakmice jest podatak kako su u obje utakmice najbolju rolu odigrali mladi i perspektivni igrači Zadra Andrija Božičević i Borna Bakran, mladi reprezentativac Hrvatske, koji je uz povratnika Ivicu Perića te Marka Jakljevića, momka koji je u Zadar stigao upravo iz Goranke i koji je najzaslužniji što su Zadrani posjetili svoje prijatelje u Gorskom kotaru, novo pojačanje momčadi s Mocira.

Zadovoljan kako je ekipa izgledala u ovim prijateljskim utakmicama, ali i cijelom pripremnom razdoblju, je kapetan Zadra, Marijo Baljak.

– Sve skupa nije bilo loše. Ali mi praktički nismo ni prekidali naše treeninge osim u onom dijelu kada se kuglana malo sređivala. Ove posljednje dvije utakmice su nam poslužile kao dva odlična treninga na zahtjevnim kuglanama u kojima se baš i ne postižu neki veliki rezultati. Pozitivno su iznenadili i naši mladi igrači koji su se pokazali u dobrom svijetlu. Pogotovo u ovoj drugoj utakmici u Delnicama gdje je naš novi igrač Borna Bakran odigrao izvrsno tako da očekujem da će on biti pojačanje i da će napredovati – kaže Baljak koji je pozdravio i povratak Ivice Perića u staro jato.

– Smatram da je on za našu ekipu veliko pojačanje. Nažalost, otišao nam je Krsto Lulić u Velebit ali taj smo minus nadoknadili s Markom Jakljevićem koji je prošle godine bio najbolji igrač Prve B lige. Tako da mislim da smo jači nego lani. Vidjet ćemo, spremni jesmo i veselimo se početku nove sezone – zaključio je Baljak.

Nova natjecateljska sezona u Prvoj ligi započinje već ovog vikenda. Zadrane već u prvom kolu očekuje težak ispit na gostovanju kod aktualnog doprvaka splitskog Mertojaka.

Sastav Zadra na pripremnim utakmicama u Gorskom kotaru: Marijo Baljak, Luka Ukalović, Ante Matak, Andrija Božičević, Matija Cindrić, Marko Jakljević, Borna Bakran i Ivica Perić.

Nedostaju: Stanko Čota, Čedomir Alić.

Otišli: Tibor Nemet, Krsto Lulić.