27 srp 2024
Jakov Vladović potpisao za Sonik Puntamiku
Domaća košarka

Jakov Vladović potpisao za Sonik Puntamiku

Jakov Vladović je novi igrač KK Sonik Puntamike. Tridesetsedmogodišnji razigravač od samog je početka priprema u trenažnom procesu i dio momčadi. Od danas i službeno.

Vladović je igrač ogromnog iskustva koji može podjednako pomoći našim ciljevima u igri i izvan nje. Prepoznao je ozbiljnost rada našeg stručnog stožera, potencijal mladih igrača i odlučio pomoći. Istovremeno kao klub smo sretni da smo omogućili Jakovu nastavak impozantne i trofejne karijere, rekao je nakon postignutog dogovora predsjednik Sonik Puntamike Mirko Jošić.

A ta je karijera započela u Zadru s kojim je osvojio šest trofeja. Najznačajniji je naslov prvaka ABA lige (2003.) a tu su i nacionalni trofeji – prvenstvo Hrvatske i četiri Kupa Krešimira Ćosića.

Sa Zagrebom je osvojio još jedan Krešin kup. Igrao je i za ruski Lokomotiv Kuban, pa se vratio u Zadar. Sljedeća postaja bio je HKK Široki s kojim je osvojio duplu krunu u Bosni i Hercegovini.

Uspješno je nosio dresove ljubljanske Olimpije i Krke s kojom je osvojio naslov prvaka Slovenije i slovenski Superkup. Slijede sezone u Zagrebu, litavskom Lietkabelisu i Zadru.

U sezoni 2018/19 nastupio je za tri kluba: Jazine, Hermas Analiticu, a potom i Cedevitu. Posljednja postaja prije Sonik Puntamike bila mu je Šibenka.

Uz ovih 11 klupskih trofeja valja spomenuti i jedan reprezentativni, zlatno odličje s Mediteranskih igara u Pescari.

Ulazim u svoju devetnaestu profesionalnu sezonu. I dalje imam snažan motiv za igrom. Priključio sam se treninzima Sonik Puntamike i kroz komunikaciju s trenerom Hrvojem Vlašićem, a potom i s predsjednikom Mirkom Jošićem uvidio da nam se interesi podudaraju. Igram, što je najvažnije, i to u svom gradu, što mi je također bila želja. Istina je da se nazire kraj igračke karijere, no vjerujte dat ću sve od sebe da ona potraje. A nakon košarke, opet košarka. Cijeli život sam u njoj i uz trenersku licencu i dalje se vidim u košarkaškoj dvorani, izjavio je novi igrač Sonik Puntamike Jakov Vladović.

Zadovoljan je i trener Hrvoje Vlašić.

Veselim se ovom potpisu. Dobili smo iskusnog igrača koji će nam pomoći u igri, ali i u svlačionici. Jedan je od onih koji će ove mlade dečke usmjeriti, dati im podršku, podučiti….Od prvog treninga pokazao je veliku ozbiljnost u radu, potpuno je unutra i diše za momčad, naglasio je Vlašić.

Nakon Marina Vručinića, Lovre Runjića i Sandra Rašića, Vladović je četvrto pojačanje zadarske momčadi za novu sezonu HT Premijer lige.

Tekst: Branko Tabak

Foto: Šime Zelić/KK Sonik Puntamika