28 ožu 2024
Mario Špaleta među lavovima iz Traiskirchena
Košarka

Mario Špaleta među lavovima iz Traiskirchena

Mario Špaleta karijeru će nastaviti u austrijskom prvoligašu Traiskirchen Lions. Nakon prošlosezonske slovačko – slovenske avanture, gdje je igrao prvo sa Žilinu pa zatim za Podčetrtek, 24-godišnji zadarski košarkaš vraća se u Austriju, gdje je već igrao prije dvije godine.

  • Sretan sam zbog povratka u Austriju. To je uređena zemlja, uređen klub i imam sve što mi treba. Po dosadašnjem iskustvu, mislim da je to najbolji odabir za mene. Potpisao sam ugovor na godinu dana i veselim se novim izazovima – kazao je Špaleta.

209 centimetara visokom centru ovo je povratak na austrijske terene, nakon što je prije dvije godine branio boje Furstenfelda.

  • Došao sam na poziv trenera i uprave, koji me se sjećaju iz te sezone i očito sam ostavio dobar dojam na njih. Tada su Lionsi ligaški dio završili na prvom mjestu, ali zato su prošle sezone bili pri dnu poretka. Ove sezone se svi skupa nadamo boljem rezultatu – istaknuo je nekadašnji igrač KK Zadra.

Traiskirchen je, inače, klub osnovan 1966. godine, a kroz povijest je triput bio prvak Austrije i isto toliko puta pobjednik kupa. Posljednji trofej u tom gradiću od dvadesetak tisuća stanovnika, smještenom nedaleko od Beča, podignut je 2001.