27 velj 2024
I. Radetić, trener VK Zadar 1952: “Nastavili smo kontinuitet dobrih rezultata i  uzeli novo odličje”
sdr
Vodeni

I. Radetić, trener VK Zadar 1952: “Nastavili smo kontinuitet dobrih rezultata i uzeli novo odličje”

Seriju odličnih nastupa na prvenstvima i Kupu Hrvatske nastavila je darovita generacija kluba s Višnjika, VK Zadar 1952. Novo odličje osvojili su danas njihovi mlađi kadeti koju su stigli do bronce na završnici Kupa u Zagrebu pobijedivši Opatiju 14:9.

„Jednostavno na ovoj završnici Kupa u odnosu na prvenstvu Hrvatske koje je bilo prije mjesec i pol dana, smo odigrali za nijansu lošije, pogotovo u nekim završnicama realizacija izglednih prilika nije bila na pravom nivou. Jučer u polufinalu protiv Primorja, naših starih rivala, jedna lopta je odlučila pobjednika. Međutim, uspjeli smo skupiti glave i danas smo po drugi put uspjeli poraziti Opatiju i time osvojiti jako vrijednu brončanu medalju” – dodao je trener momaka s Višnjika, Ivo Radetić.

Ono što veseli je još jedna medalja, u najjačoj mogućoj konkurenciji.

“Apsolutno, svaki odlazak na završnicu Kupa ili PH i biti među osam najboljih a tek ući u polufinale je rezultat vrijedan svake pohvale jer se igra izvrstan vaterpolo. Nastavili smo kontinuitet dobrih rezultata ove generacije i uzeli smo novo odličje i sretni smo radi toga”.

Kup su osvojili mlađi kadeti Solarisa koji su nakon izvođenja peteraca bili bolji od Primorja 13:12.