Krešimir Butić: Snimanje pjesme i spota „Zadar je najbolji“ ide punom parom

Vrijeme čitanja: 2 min

Još jednu hvale vrijednu inicijativu pokrenuo je nedavno Krešimir Butić, inicijator projekta Muzej zadarske košarke. On je putem facebook stranice Muzeja pozvao sve navijače Zadra da svojim entuzijazmom doprinesu očuvanju poznate zadarske navijačke pjesme „Zadar je najbolji, Zadar je slavan…“ Ideja je vrlo brzo saživjela, uključili su se brojni poznati pjevači, sportaši, glazbeni i video producenti i sve bi trebalo biti gotovo do kraja godine.

– Kroz moja svakodnevna razmišljanja o Muzeju i zadarskoj košarci općenito, došao sam na ideju da pokušamo na neki način sačuvati dio te glazbene, navijačke povijesti, koja je nastala na tribinama legendarnih Jazina. Ideja je možemo reći pala na plodno tlo, mnogi su je Zadrani sa zadovoljstvom prihvatili i eto, vrlo brzo krenulo se na posao – kaže Butić.

I već je odrađen dobar dio posla.

– Dosta toga je odrađeno i u glazbenom smislu i što se tiče snimanja spota. Već smo snimili velik broj sportaša, sve naše srebrne vatrene, Modrića, Subašića, Vrsaljka, Livakovića, zatim braću Fantela, oca i sina Popovića… Da ne nabrajam dalje, sve će se vidjeti u spotu, ali bit će tu more imena koja su proslavila naš grad i državu.

A glazba?

– Od samoga početka uključio sam struku i sve ono najbolje što Zadar ima u smislu glazbe i produkcije spotova. Neću sada nabrajati da nekoga ne izostavim, no bit će tu preko 30 pjevačica i pjevača. Svi su s oduševljenjem pristali biti dijelom ovog projekta i baš sam sretan zbog toga. S obzirom na ono što ti ljudi imaju iza sebe, siguran sam da će i ovo biti na vrhunskom nivou, onako kako Zadar zaslužuje – ističe Butić.

Ako sve bude kako treba, Butić se nada promociji spota negdje u studenom ove godine. A kada bi svjetlo dana napokon mogao ugledati Muzej zadarske košarke?

– Svi vi koji od početka pratite ovaj projekt znate koliko sam toga do sada prikupio. Naravno, to je nešto na čemu svakodnevno i dalje radim, jer je povijest zadarske košarke iznimno bogata i uvijek se nađe nešto novo, ali što se eksponata za Muzej tiče, sve je spremno. Sada samo čekamo da krenu radovi na zgradi u kojoj će Muzej biti smješten i u tom smislu me jako veseli najava Denisa Karlovića, direktora ŠC Višnjik o skorom početku radova. Ne mogu vam ni opisati koliko mi to znači.

Na kraju, Butić je ovaj razgovor htio iskoristiti za još jednu poruku svom prijatelju i velikom navijaču Zadra Tomici Bibinjcu.

– I ovim putem želim pozdraviti našeg dragog prijatelja i zaželjeti mu što brži oporavak od zdravstvene nedaće koja ga je zadesila. Drži se Tomice, tvoji Zadrani su uz tebe.