27 ožu 2023
D. Karlović: Atletika ne smije i neće biti zakinuta postavljanjem umjetne trave na nogometnom igralištu
Atletika

D. Karlović: Atletika ne smije i neće biti zakinuta postavljanjem umjetne trave na nogometnom igralištu

Baš kako je direktor ŠC Višnjik Denis Karlović i najavio, jučer su započeli radovi na zamjeni prirodnoga travnjaka umjetnom travom na velikom nogometnom igralištu. Prema Karlovićevim riječima, ovo je zadnja sportska infrastrukturna stvar što se tiče otvorenih terena koja se još nije napravila, a koja je zaista u lošem stanju.

Radovi na izmjeni travnjaka potrajat će oko dva mjeseca nakon čega će višebrojni nogometni klubovi iz cijele Zadarske županije dobiti teren na kojem će se moći trenirati po cijele dane.

Ipak, ima i onih korisnika Višnjika koji će se zbog novonastale situacije naći u određenim problemima. Riječ je o atletičarima koji zbog sigurnosnih razloga, kako su naveli iz Višnjika, jedan dio svojih atletskih aktivnosti neće moći održavati. Posebice se to odnosi na bacačke discipline kojima će Višnjik u suradnji sa Gradom privremeno osigurati prostor na nogometnom igralištu Bagat.

„Prije svega moram reći kako je u posljednjih pet godina za atletiku napravljeno više nego u zadnjih četrdeset. Mislim da su oni postavljanjem atletske i trim staze dobili vrhunske uvjete ovdje na Višnjiku. Sada smo se našli u situaciji da imamo preko tisuću djece kojima moramo stvoriti uvjete da se bave nogometom. Ali naravno da u svemu tome atletika ne smije biti zakinuta“, kaže Karlović i ističe kako se u tom smislu išlo u privremeno rješenje problema na način da će se bacačke discipline premjestiti na igralište Bagat.

„Bagat zadovoljava sve sigurnosne standarde koje Višnjik baš i ne zadovoljava s obzirom da je tamo u poslijepodnevnim satima preko tisuću ljudi koji koriste vanjske terene. Iz tog razloga jednostavno je nemoguće na siguran način organizirati bacanje koplja ili diska. S druge strane, novim urbanističkim planom na Barutani će biti predviđen novi atletski stadion zatvorenog tipa kakav bi i trebao biti. Jer on prije svega mora zadovoljavati te sigurnosne standarde. To na Višnjiku nije moguće dok na terenima preko stotinu djece igra nogomet, a rekreativci trče po stazama“, zaključio je Karlović.

Po završetku radova predviđeno je da se atletičari vrate treninzima u ŠC Višnjik s tim da bi bacačke discipline ostale na igralištu Bagat. Iz Višnjika saznajemo i kako je tijeku nabava novih koplja i diskova koji će biti prilagođeni i za bacanje na umjetnoj travi. Ipak, u planu je da se takvi bacački treninzi održavaju u ranim jutarnjim terminima, a sve zbog sigurnosti svih ostalih korisnika sportskog kompleksa na Višnjiku.