23 sij 2021
V. Gašpar: Presretan sam, Split je mjesto moje velike sreće
Sport osoba s invaliditetom

V. Gašpar: Presretan sam, Split je mjesto moje velike sreće

Vladimir Gašpar zadarski sportaš s invaliditetom predstavnik Atletskog kluba Fortius postavio je novi hrvatski rekord u bacanju koplja na 7. Međunarodnom mitingu za para atletičare održanom u Splitu. Njegovo koplje letjelo je do daljine 38, 06 metara.

Tim hicem Gašpar se trenutačno nalazi na prvom mjestu na ovogodišnjoj svjetskoj i europskoj rang listi a sedmi je na kvalifikacijskoj listi za Para olimpijske igre koje će biti održane u Tokiju 2021. godine. Svoj rekord je nadmašio za čak 3,16 metara.

„Jedva sam dočekao natjecanje i povratak na stadion. Presretan sam, dobro sam trenirao a to se sada i vidjelo. Obožavam bacati u Splitu koji za mene uvijek ima imat će posebno mjesto. Rezultat je odličan, veseli novi državni rekord koji me još dodatno motivira. Hvala mom treneru Ediju Stipiću. Idemo jako dalje u nove izazove”.

Upravo za Split kako je Vlado rekao vežu ga lijepe uspomene. Naime, na istom mjestu gdje i ovog puta prošle godine postavio je novi državni rekord s hicem 34,08 što mu je tada donijelo i naslov prvaka Hrvatske u kategoriji F41.

Sljedeći nastup Gašpar bi trebao imati u kolovozu u Zagrebu.