ABA liga odgođena. Počinje 3. listopada.

Vrijeme čitanja: < 1 min

ABA liga j.t.d. je 23. srpnja 2020. nastavila skupštinu koja je počela 16. srpnja 2020. te je analizirala trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom COVID-19 i odlučila da se početak sezone 2020/21 odgodi do 3. listopada 2020. godine.

U izuzetno konstruktivnoj atmosferi i raspravi, usvojene su ključne točke na kojima će ABA COVID-19 protokol biti razvijen u najkraćem mogućem roku i on će obuhvatiti segmente organizacije natjecanja i osigurati maksimalnu sigurnost svih uključenih strana.

U skladu s tim, ABA liga i njeni klubovi odlučili su formirati stručni COVID-19 tim, koji će biti sastavljen od eminentnih liječnika koji će, osim dovršetka protokola, aktivno surađivati u pripremi za 2020/21 sezonu, što znači i blisku i aktivnu suradnju sa svim relevantnim državnim i zdravstvenim ustanovama.

U isto vrijeme, ABA liga j.t.d. predvidjela je i analizirala nekoliko scenarija i modela koji će, ovisno o preporukama i smjernicama novoformiranog stručnog tima, osigurati nesmetan početak sezone 2020/21.

ABA liga j.t.d. Skupština informirana je o odluci Uprave lige da Srđana Dožaija postavi kao novog povjerenika za delegiranje sudaca i imenovanju Sašu Maričića za novog predsjednika Komisije za suce. ABA liga j.t.d. zahvalila se Iztoku Remsu, bivšem povjereniku za delegiranje sudaca i Branku Jovanoviću, bivšem predsjedniku sudačke komisije, na ogromnom doprinosu razvoju i napretku natjecanja i poželjela im puno sreće i uspjeha u ostatku njihove karijere.