Željko Žilavec o pojačanjima koja (ne)pristižu na Višnjik: “Struka na čelu s trenerom pregovara s raznim igračima. Imamo u svakom trenutku nekoliko opcija!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Prošlo je gotovo dvadeset dana otkako je Veljko Mršić i službeno predstavljen javnosti kao novi trener Košarkaškog kluba Zadar. Iako je tada najavio kako će kroz najviše dva tjedna biti složen gro igračke križaljke za nadolazeću sezonu, pojačanja na Višnjiku u ovom trenutku nema ni na vidiku. Istina, Martin Junaković produžio je suradnju sa Zadrom na još godinu dana, ali ta mu je opcija ionako stajala u ugovoru pa se no to, na neki način, i ne gleda kao na dovođenje “svježe krvi”.

Došlo je, doduše, i do promjene u kadrovskoj križaljci pa je tako mjesto voditelja marketinga i odnosa s javnošću Ivan Ištuk prepustio Josipu Begonji, ali i to se sve odigralo još prošlog tjedna, a u gradu košarke takve vijesti koje stižu na kapaljku sasvim sigurno ne zadovoljavaju apetite navijača.

Upitali smo, stoga, direktora Zadra Željka Žilaveca ima li što nova po tom pitanju.

„Nisam čovjek koji će nagliti s nekim odlukama. Doduše, kada se radi o igračkim prinovama te odluke i nisu sasvim do mene. U klubu postoji struka koja je zadužena za te stvari. Ono što mogu reći je kako se u ovim trenucima razgovara i pregovara s raznim igračima. Imamo opcije a,b,c i mislim kako će struka, na čelu s trenerom Mršićem, najbolje ocijeniti koga dovesti. Ono što sad mogu reći je kako mislim da ćemo imati razloga za zadovoljstvo.“

Upravo je pitanje struke ono oko kojeg se i vode najglasnije polemike. Sportskom direktoru Branimiru Longinu istekao je trogodišnji mandat, a Nadzorni odbor kluba još uvijek nije imao sjednicu na kojoj će se na dnevnom redu raspravljati o idućem kandidatu ili o eventualnom produženju suradnje s Longinom.

Logično je stoga da su navijači nezadovoljni takvom pat pozicijom u kojoj Longin ima ovlasti miješati se u sastavljanje ekipe za koju, u slučaju ponavljanja dosadašnjih promašaja, neće nikome odgovarati. No, Žilavec u svemu tome ne vidi neki problem već napominje kako klub funkcionira normalno po svim pitanjima.

„Mi vodimo računa o interesima kluba. Stvari, s obzirom na trenutni status Branimira Longina, funkcioniraju najnormalnije i ne vidim razloge za natpise iz medija da je klub obezglavljen i slično. Dapače, normalno se radi i mislim da će buduće akvizicije kluba biti dokaz toga. Špekulacije su u Zadru sastavni dio života, međutim, smatram ako stvari normalno funkcioniraju da formalnosti nisu toliko odlučujuće. Naravno da b io mi svi htjeli da je sve sređeno. I ja vjerujem da će tako i biti. U ovoj situaciji ne bih rekao da plutamo ine znamo gdje idemo. Svaka čast Brani koji se stavio na raspolaganje. Njegov status ne bi trebao nikoga zabrinjavati u smislu da neće sve biti odrađeno kako treba“, kaže Žilavec i dodaje kako u ovom trenutku klub ima trenera, stručni stožer i potpisanih nekoliko igrača koji su bili želja.

„To su prije svega Dominik Mavra i Domagoj Vuković. Martin Junaković produžio je ugovor i to je ono što je najbitnije. Sve drugo polako ćemo graditi. Neki klubovi u javnost plasiraju informacije kako je su potpisali nekog igrača pa taj na kraju ne dođe. Mi smo po tom pitanju dosta pažljivi i prema sebi i prema javnosti. Ali siguran sam kako ćemo na kraju biti svi zadovoljni“, ponovio je Žilavec.

Foto: Marin Sušić/HKS