19 kol 2022
Antonija Goja: „Čestitke svim sudionicama Teniske lige jer zbog sve većeg broja raste i kvaliteta natjecanja!“
Ostali sportovi

Antonija Goja: „Čestitke svim sudionicama Teniske lige jer zbog sve većeg broja raste i kvaliteta natjecanja!“

Antonija Goja obranila je naslov pobjednice rekreativne zadarske teniske lige koji je po prvi puta osvojila jesenas. Ova simpatična i vedra djevojka, inače igračica velikog nogometa u ŽNK Donat, osvrnula se malo na netom završeni proljetni dio lige. No, osim na samu igru, Goja je naglasak stavila i na dobru atmosferu koja vlada pod plaštom ovog natjecanja.

„I ovaj put je prošlo sve u istom tonu kao i na jesen. Dobro smo se zabavili, igrali smo konstantno i mislim da svi možemo biti zadovoljni.“

Na putu do novog naslova Goja je igrala gotovo briljantno. Upisala je tek dva poraza od kojeg jedan od, kako se kasnije pokazalo, protivnice u finalu i najveće konkurentice Maje Buće. Došlo je potom na red četvrtfinale, pa polufinale i na kraju zanimljiv finale koji je otišao u tie-break…

„Što se tiče finala, bio je tijesan i zahtjevan meč. Ali imala sam malo više koncentracije u završnici tie-breaka i to je presudilo. Stvarno se sve odlučilo u dva tri poena“, kaže Goja koja je napomenula da je bilo teže obraniti naslov nego osvojiti ga.

„Put do obrane naslova bio je teži nego na jesen kad sam ga osvojila prvi put što obično zna tako biti u sportu. Bilo je teže jer se konkurencija svaki ciklus sve više pojačava. Imali smo u konkurenciji žena ovog puta i četvrtfinala što znači čak tri teška meča u šest dana. Bilo je teško i trebalo je puno snage i koncentracije. Ovim putem čestitam i svim ostalim sudionicama ovog natjecanja jer kvaliteta lige se podignula i na taj način sve koje igramo još više napredujemo. Ovog nas je puta bilo oko 25, a prema riječima organizatora ta bi brojka trebala biti i veća idući ciklus“, ističe Goja koja je i za organizaciju imala samo riječi hvale.

„Ovo je zbilja jedna lijepa priča koja je pokrenula tenis u Zadru. Kad god prođem pored nekih teniskih terena u zadru oni su uvijek puni. Sada smo dobili i teniski centar na Višnjiku što mislim da će samo poboljšati rast rekreativnog tenisa u našem gradu“, zaključila je Goja.